Nuanța de ruj pe care nicio femeie nu ar trebui să o mai folosească după 40 de ani. Culoarea pe care să o eviți

De ce nu se potrivesc deloc
Nuanța de ruj pe care nicio femeie nu ar trebui să o mai folosească după 40 de ani. Culoarea pe care să o eviți

Există cinci nuanțe de ruj care sunt “interzise” pentru femeile de peste 40 de ani. Din fericire, sunt mai multe alternative pentru acestea care ajută ca machiajul să fie unul de succes.

Nuanța de ruj pe care nicio femeie nu ar trebui să o mai folosească după 40 de ani

Maro închis

După vârsta de 40 de ani pielea feței își pierde din nuanța vibrantă și devine mai palidă. Culoarea maro închis nu face decât să sporească contrastul cu pielea, iar buzele vor arăta foarte subțiri, poate mai subțiri decât sunt în realitate. Ca alternativă sunt nuanțe de taupe, spre exemplu culorile de liliac taupe. Dacă tonul pielii este cald se poate opta pentru maro taupe.

Este foarte important ca nuanța de ruj să se potrivească și cu culorile hainelor. Atunci când se folosește, spre exemplu, o ținută cu tonuri de gri-levănțică, rujul potrivit este cu o tentă de liliac, iar un bej-lapte pentru un taupe maro.

Portocaliu

Această culoare oferă un aspect nesănătos al feței, subliniază îngălbenirea dinților și a pielii din jurul ochilor. În general, rujurile portocalii dau un aspect comic, deloc stilat. Drept alternativă sunt nuanțele de coral moale și de coral mai saturate, în funcție și de culoarea părului și a hainelor.

După vârsta de 40 de ani li se recomandă femeilor să folosesc ruj în nuanțe de piersici și coral, dar mat, nu cu textură lucioasă. Volumul și efectul buzelor ușor umede poate fi dat cu un luciu de buze incolor, aplicat la mijlocul buzelor. De asemenea, un iluminator aplicat într-o linie subțire deasupra buzei superioare și sub buza inferioară va da un aspect de buze mai mari.

Nuanțe de nude

Nuanțele de nude fac buzele femeilor trecute de 40 de ani să fie invizibile și neclare. Un înlocuitor foarte bun este o nuanță de bej-cafea cu părul închis sau roz pudră pentru femeile cu părul blond.

Rujurile în tonuri neutre calme pentru femeie trecute de vârsta de 40 de ani pot fi atât mate, cât și lucioase. Texturile semi-mate sunt mai potrivit deoarece conțin o mulțime de componente de îngrijire.

Roz perlă

Nuanțele de roz perlă sunt deja demodate. Nici nu îmbătrânesc aspectul feței, dar nici nu adaugă prospețime. Mai mult decât atât, rujurile cu particule strălucitoare, după vârsta de 40 de ani, par deplasate, scrie eustiu.com.

Drept alternativă pentru nuanțele de roz perlă este culoarea roz somon, cu textura semi-mată. Aceasta se potrivește tuturor femeilor, însă depinde și de machiajul ochilor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *