Numele Nadiei Comăneci, gravat pe un avion TAROM. Mesajul plin de emoție al gimnastei: “Istoria se scrie mai departe”

Aeronava va avea o misiune specială

Scris de: Daoud Andra

19 Apr. 2024

O aeronavă a companiei naționale TAROM va purta numele Nadiei Comăneci. Fosta campioană la gimnastică a anunțat că avionul care va transporta delegația României la Jocurile Olimpice va avea numele său, fiind o premieră pentru compania aeriană. Mesajul emoționant transmis de Nadia.

Un avion TAROM va purta numele Nadiei Comăneci

Nadia Comăneci se află, de câteva zile, în Români. Fosta gimnastă a venit special din America, pentru a participa la evenimentul dedicat lansării filmului documentar despre viața lui Ilie Năstase. Nu este însă singurul eveniment la care Nadia a luat parte. Campioana la gimnastică a anunțat recent că un avion TAROM îi va purta numele. Nu este vorba despre o aeronavă oarecare, ci aceea care va transporta delegația României la Paris, la Jocurile Olimpice.

Nadia a mers la evenimentul organizat de compania aeriană de stat și s-a fotografiat ținând în mână o machetă a aeronavei care îi va purta numele. Fosta sportivă a fost bucuroasă să își împrumute numele companiei TAROM gratuit, în acest scop. De asemenea, este pentru prima dată când un avion din flota TAROM primește numele unui sportiv.

Vezi și: Nadia Comăneci, ravisantă la evenimentul de lansare a filmului lui Ilie Năstase. A atras toate privirile pe covorul roșu FOTO

”’Mă bucur să fac parte din acest proiect prin care pot fi alături de sportivii noștri și de români. Doresc succes delegației României la Jocurile Olimpice. Istoria se scrie mai departe’”, a declarat Nadia Comaneci la semnarea acordului de utilizare a numelui său cu Compania TAROM, pentru denumirea unei aeronave B737-800 din flota noastră. Aeronava va purta numele marii gimnaste române, deținătoarea celor cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice, în 1976 și în 1980, și a recordului pentru prima notă de 10 din istoria gimnasticii, la Montreal, în 1976”, se arată în mesajul publicat de compania TAROM pe Facebook.

Foto: Facebook TAROM

Câte avioane are compania TAROM

Compania aeriană de stat are, în prezent, 18 aeronave. Cele mai noi 4 achiziții au fost adăugate în anul 2020. Firma românească deține avioane de tip Boeing 737-800, 737-700, dar și aeronave Airbus A318-111, ATR 72-600 și ATR 72-500.

Vezi și: Ce tatuaj inedit și-a făcut Nadia Comăneci, la aproape 48 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. Imaginea a ajuns pe internet, fanii au fost impresionați

Toate avioanele din flota TAROM sunt botezate și cu nume românești, pe lângă denumirea modelului. De exemplu, avioanele de tip Airbus poartă numele pionierilor aviației române, în timp ce avioanele de tip Boeing au nune de orașe românești. Aeronavele ATR au denumiri de râuri din România. Pe lângă acestea, cei care zboară cu aeronave TAROM pot prinde modelul ”Mihai Viteazul” sau ”Marea Unire”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *