O replică dată de George Mihăiță acum 50 de ani în filmul „BD intră în acțiune” i-a schimbat viața fiului său, Tudor: ”Ca să vezi ce înseamnă. Ceva de Sus, undeva, astrele să intervină” EXCLUSIV

George Mihăiță, mafiot în serialul ”Clanul”, de la PRO TV, muncește foarte mult pentru acest rol
O replică dată de George Mihăiță acum 50 de ani în filmul „BD intră în acțiune” i-a schimbat viața fiului său, Tudor: ”Ca să vezi ce înseamnă. Ceva de Sus, undeva, astrele să intervină” EXCLUSIV

Cine este fan al seriei „Brigada Diverse”, cu siguranță își amintește de celebra replică dată de George Mihăiță în „BD intră în acțiune”, când îl interpreta pe Haralambie, un tânăr care dorea să devină polițist: „Știu și jiu-jitsu!”. Se întâmpla acum 51 de ani, iar întâmplarea face ca, mulți ani mai târziu, fiul cel mare al maestrului să devină cel mai titrat antrenor de jiu-jitsu brazilian și campion la categoria lui. Marele actor George Mihăiță a declarat, în exclusivitate pentru EGO.ro, că totul a fost o pură întâmplare, un semn parcă de la Dumnezeu.

”Eu să vorbesc în BD că știu jiu-jitsu și, ani mai târziu, fiul meu, Tudor, să fie cel mai titrat antrenor la jiu-jitsu brazilian din țară”

Deși poate părea greu de crezut, George Mihăiță a jucat alături de regretații Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu și de Iurie Darie. Spunem greu de crezut căci marele actor pare să fi descoperit secretul tinereții veșnice.

„Aș fi vrut să-l descopăr. Am descoperit bucuria de a trăi, bucuria de a zâmbi, bucuria de a oferi oamenilor ceea ce ai tu mai bun, ca educație, ca  talent, ca fel de a fi”, a povestit amuzat George Mihăiță pentru EGO.ro.

Deși emblematic pentru toate generațiile, căci seria „Brigada Diverse” este în continuare unul dintre cele mai urmărite seriale românești, George Mihăiță ne-a declarat că primul lui serial a fost „Urmărirea”, produs în 1971. „Eu când tânăr am jucat într-un serial, se chema „Urmărirea”. Cei de vârsta mea își aduc aminte”, ne-a mai declarat marele actor.

George Mihăiță acum 50 de ani în filmul „BD intră în acțiune”
George Mihăiță acum 50 de ani în filmul „BD intră în acțiune”

Cu toate că a jucat în zeci de filme, toată lumea îl asociază în continuare cu „BD”, cu atât mai mult cu cât filmul pare să-i fi marcat familia. Sau cel puțin pe fiul cel mare, Tudor.

„A fost o întâmplare. Ca să vezi ce înseamnă. Ceva de Sus, undeva, astrele să intervină. Eu să vorbesc în BD că știu jiu-jitsu și, ani mai târziu, fiul meu, Tudor, să fie cel mai titrat antrenor la jiu-jitsu brazilian din țară, iar la categoria lui de vârstă, ca antrenor, avea 42 de ani, acum vreo trei ani, a ieșit campion european. O bucurie. Când merg uneori pe stradă și mă întreabă lumea ce face Tudor, nu poate fi bucurie mai mare. Pe el îl întreabă ce face George, iar pe mine mă întreabă ce face el. Mă bucură foarte tare că și el e cineva”, a mai declarat George Mihăiță pentru EGO.ro.

„Dintr-o întâmplare am ajuns actor”

Coincidența face ca, până în momentul de față, niciunul dintre cei trei fii ai lui nu îi calcă pe urme, toți trei îndreptându-se către o carieră sportivă. În timp ce Tudor este antrenor de jiu-jitsu, Andrei face tenis de performanță, iar mezinului îi place fotbalul. Dacă mai avea o speranță că poate Vlad, fiul cel mic, să se îndrepte către o carieră artistică, George Mihăiță și-a primit recent răspunsul.

„Cel mic, acum două săptămâni a dat Bac-ul și domnul profesor de logică, cu care făcea meditații, i-a spus, printre altele, copiii trebuie să-și depășească părintele. După o pauză, cel mic al meu i-a zis că e greu, domn profesor. Ei au mers pe linia sportivă cât au fost mici, mai mari acum. Acolo și-au găsit culoarul”, ne-a mai declarat maestrul.

George Mihăiță joacă în serialul Clanul
George Mihăiță joacă în serialul Clanul

Despre rolul din serialul „Clanul”: ”E un rol greu, superb rol, dar cu text mult”

Și în cazul lui, actoria s-a lăsat destul de mult așteptată. „Eu dintr-o întâmplare am ajuns student la Institutul de teatru, după ce am dat de trei ori. Puteam să pic și a treia oară”. Cu toate acestea sunt mai bine de 50 de ani de când este pe scena teatrului românesc și are zeci de filme la activ, meserie pe care a iubit-o și o iubește enorm, însă din dorința de a o face exemplar a fost nevoit să facă unele compromisuri.

„Dacă ar fi să-mi reproșez ceva, mi-aș reproșa că nu am stat sau că nu stau mai mult cu copiii sau cu nepotul. Dar nu ai cum. Vă spun sincer. Acum, rolul din serialul „Clanul” îmi ia atâta timp. E un rol greu, cu text mult, superb rol, dar cu text mult. Eu acum, după ce termin de dat interviuri, mă duc într-un colț și mai citesc un pic. Noi bucurăm lumea, ca să spun așa, și nu poți să o bucuri dacă nu muncești. Nu poți. Deci în urma muncii reușești, prin rolurile care le ai”, ne-a mai dezvăluit actorul, în exclusivitate pentru Ego.ro.

„Au vrut un personaj negativ, dar iubit de telespectatori”

În momentul de față nu se poate recompensa din postura de bunic, căci muncește la fel de mult ca atunci când copiii lui erau mici. George Mihăiță deține rolul principal în serialul „Clanul”, unde intră în pielea unui personaj negativ, însă despre care ne spune că va fi atât de carismatic încât telespectatorii vor încerca să găsească mereu scuze pentru faptele sale.

„Mi-au spus că au vrut să fie un personaj negativ, dar iubit de telespectatori. Eu am căutat să aduc în acest rol și partea umană. Personajul meu își iubește foarte mult familia, iubește viața. În zona asta, din câte știu eu, pe care eu o exploatez cu personajul meu, în general când sunt înșelați, când sunt trădați de cei apropiați, nu vorbesc de familie, de cei pe care îi are alături, atunci această tipologie de oameni, ca personajul meu, nu cunoaște iertarea. Sunt neiertător și eu o dată sau de două ori”, a mai povestit George Mihăiță pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *