Oana Roman și Marius Elisei îşi reînnoiesc jurămintele, la un an de la divorț. Preot, despre iniţiativa lor: „Nu aşa este corect” EXCLUSIV

Preotul Mirea Vîrtejanu spune că Oana și Marius sunt uniți pe viață: ”Au jurat pe Sfânta Evanghelie, sunt legați pe viață în fața lui Dumnezeu”

Oana Roman și Marius Elisei n-au putut sta departe unul de celălalt, după durerosul divorț de anul trecut, așa că dorul i-a readus sub același acoperiș. Mai mult, ca să marcheze dulcea împăcare, ei au promis că își vor reînnoi jurămintele, la biserică. Cât privește o nouă cununie civilă, cu acte, încă nu a sosit timpul: ”Acte, deocamdată, nu”, ne-a spus Oana Roman. Despre aceste slujbe de împăcare pentru cuplurile divorțate, dar și despre slujba de dezlegare a cununiilor, ne-a vorbit, în interviul exclusiv pentru ego.ro, preotul Mirea Vîrtejanu, care slujește la Parohia ”Acoperământul Maicii Domnului”, din București.

Ce spune Oana Roman despre o nouă cununie civilă cu Marius Elisei: ”Acte, deocamdată, nu. O reînnoire a jurămintelor, poate, da”.

Oana Roman și Marius Elisei au învățat din greșelile trecutului, iar acum sunt iar împreună, ca soț și soție, chiar dacă în acte figurează despărțiți, încă de la începutul anului trecut. Mai mult, ei poartă din nou verighetele sfințite în ziua nunții. Contactată de reporterii ego.ro, Oana Roman ne-a vorbit despre reînnoirea jurămintelor, făcute acum opt ani în biserică, și pe care au în plan încă de vara trecută. Nu se grăbesc însă să-și oficializeze relația.

”Acte, deocamdată, nu. O reînnoire a jurămintelor, poate, da, cu o mică petrecere, ceva foarte restrâns, nu vreun party. Dar, încă nu știu când și cum. Noi avem preotul nostru și el ne-a spus că noi am divorțat în acte, nu la biserică. Nu am făcut o slujbă cumva de dezlegare a cununiei, suntem și logodiți și cununați la biserică. Noi am rămas cununați, de aceea purtăm verighetele”.

”Există o rugăciune pentru împăcare, o face preotul, în biserică”

Mirea Vîrtejanu ne-a vorbit, în exclusivitate pentru ego.ro, despre aceste slujbe de împăcare, pe care preotul le face celor deja cununați religios, dar care au trecut printr-o despărțire, cum este și cazul Oanei Roman și al partenerului ei de viață, Marius Elisei.

”Pentru cei care au fost căsătoriți religios, au divorțat, iar mai apoi s-au mutat iar împreună, există o rugăciune pentru împăcare, o face preotul, în biserică. Dar nu este o slujbă de reînnoire a jurămintelor, nu așa este corect, deși așa spun mulți.

Cum adică reînnoire, adică înmatriculezi mașina și mergi după an să reînnoiești numărul? Nu așa se pune problema. Chiar dacă nu mai sunt căsătoriți în acte, se poate face această slujbă de împăcare. Nu mai faci petrecere mare, ce rost are? Dragostea este importantă. Oana și Marius au jurat pe Sfânta Evanghelie, sunt legați pe viață în fața lui Dumnezeu, au fost în fața Sfântului Altar”.

Ce este slujba de dezlegare a cununiilor și în ce cazuri se poate face

Preotul Mirea Vîrtejanu ne-a vorbit și despre slujba de dezlegare a unei cununii religioase, care se poate face doar în cazuri stricte.

”Dumnezeu a lăsat o singură cununie pe pământ. Nu există așa ceva, să-i faci slujbă de dezlegare celui care s-a despărțit. Ce facem, încurajăm acest turism de cununii? Odată ce te-ai căsătorit, aceea rămâne, aceea este doar în fața lui Dumnezeu. Sunt situații în care, ferească Dumnezeu, unui bărbat i-a murit soția sau unei femei i-a pierit bărbatul. Dacă sunt prea tineri ca să aleagă văduvia, până la sfârșitul vieții, atunci se pot recăsători. Decât să arzi în foc, mai bine te recăsătorești, ca să nu păcătuiești, să nu trăiești în păcat! Doar în astfel de cazuri se admite cea de a doua căsătorie. Nu se ține doliu vreme de șapte ani, astea-s scornite de oameni, nu e scris nicăieri în Biblie așa ceva. Iar a treia cununie religioasă și a patra nu se mai fac, clar. Nu putem trece peste sfintele canoane”.

Oana Roman, Marius Elisei și fetița lor
Oana Roman, Marius Elisei și fetița lor

Oana Roman: ”Ne-am despărțit, am și divorțat, dar am găsit puterea de a fi iar împreună”

Oana Roman ne-a vorbit despre împăcarea cu Marius Elisei, în interviul acordat recent în exclusivitate pentru ego.ro.

”Am trecut prin momente dificile, ne-am despărțit, am și divorțat, dar am găsit puterea de a fi iar împreună. Nu este tot timpul roz, avem și opinii contradictorii, ne mai contrazicem, ne mai certăm, dar, per total, reușim să avem o viață frumoasă împreună. Nu există niciun cuplu care să nu se contrazică niciodată, să nu aibă probleme, ce se vede în online că au o viață roz, nu este adevărat, cu toții avem momente grele în cuplu, trebuie să fie asumate.

Însă, eu și Marius ajungem la un numitor comun, reușim să fim împreună, dintr-un simplu motiv, pentru că ne iubim. Îl iubesc foarte mult și sunt convinsă că și el mă iubește foarte mult. La finalul zilei, asta e cel mai important. Trăgând o linie, iubirea până la urmă e mai presus. Asta e cel mai important. Nu e un clișeu ce spun acum, e realitatea pe care o trăiesc.

Ce le sfătuiesc pe femei? Să dialogheze, să comunice. Dacă există iubire și sentimente adevărate, într-un cuplu, nu ai cum să nu rezolvi problemele care apar”.

Oana îi este recunoscătoare lui Marius: ”Am stat 5 zile pe un pat de reanimare și el mi-a fost alături, nimeni altcineva. Nici părinții, nici „prietenii”

Oana Roman i-a mulțumit public omului iubit, într-un recent mesaj postat pe contul ei de Facebook, la 8 ani de când medicii i-au salvat viața. Marius a fost atunci nedezlipt de patul ei de spital. Iar Oana nu poate uita gestul lui uriaș.

”Astăzi pentru mine e o zi de bucurie, de renaștere și de recunoștință eternă. Azi sunt 8 ani de când m-am născut a doua oară. Am trăit atunci cea mai mare cumpănă a vieții mele și sunt recunoscătoare pentru șansa de a fi trecut cu bine.

Am avut îngeri păzitori și un doctor cu mâini divine care m-au salvat. Am simțit atunci cumva la propriu puterea Divinității și împlinirea de a fi avut alături un soț care m-a vegheat și îngrijit clipă de clipă deși avea în grijă și un copil de două luni și jumătate acasă.

Cred că asta este definiția bărbatului și soțului care știe, poate și vrea să-ți fie aproape în cele mai grele momente. M-a susținut, m-a ajutat, m-a ținut de mână, m-a hrănit, m-a spălat, mi-a schimbat pansamentul și m-a mângâiat la propriu și la figurat.

Deși eram dărâmată și arătam ca o stafie m-a iubit la fel de mult și m-a făcut să mă simt femeie deși practic eram o epavă! Am stat 5 zile pe un pat de reanimare și mi-a fost alături mai ales că nu a fost lângă mine nimeni altcineva. Nici părinții, nici „prietenii” .

Doar el și Catinca. În rest, a fost un gol imens în jurul meu. Un gol care m-a marcat profund și pe care nu am mai dorit să-l umplu apoi cu nimeni în afară de el. Chiar dacă apoi am avut noi probleme, până la urmă am înțeles că doar împreună vrem să mergem pe drumul vieții”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Ce să pui în sarmalele murate pentru o aromă divină. Cum se fac, sunt un...
Diferența mare de vârstă dintre fiul lui Țiriac și Sorana Cîrstea! Ea e tânără și...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Comentarii
  • Ermurache Aurora Sarrya Georgeta

    MULTUMESC!UN ARTICOL F PLACUT DE URMARIT!CITINDU L AM AVUT IMPRESIA CA VIZUALIZEZ O PAGINA DINTR UN ROMAN! AURora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *