Obiectele din casă pe care nu trebuie să le împrumuţi niciodată. Vei avea numai ghinion

Iată obiectele pe care nu este bine să le împrumuți nimănui.
Obiectele din casă pe care nu trebuie să le împrumuţi niciodată. Vei avea numai ghinion

Obiectele din casă pe care nu trebuie să le împrumuţi niciodată nici măcar celei mai apropiate persoane. În general, este frumos să ajuți și să împrumuți celor dragi acele lucruri de care au nevoie.

Cu toate acestea, în ciuda aparenței urgențe, ar fi bine să ții cont că există anumite obiecte personale, din casă pe care nu este bine să le împrumuți. Iată o mică listă cu obiectele care ar trebui să rămână doar ale tale.

Obiectele din casă pe care nu trebuie să le împrumuţi niciodată

Bijuteriile

Bijuteriile sunt obiecte personale, de valoare pe care nu ar trebui să le împrumuți. Chiar dacă obișnuiești să ajuți și îți place să oferi din lucrurile tale, pe acestea ar fi bine să nu le înstrăinezi. Pe lângă motivele care țin de sănătate, specialiștii susțin că fiecare bijuterie capătă o aură protectoare. Aceasta aparține exclusiv persoanei care le poartă și poate aduce ghinion pe viitor. Bijuteriile din argint sau platină se consideră că sunt înzestrate cu o mulțime de energii și de aceea, nu se împrumută. Altfel, vei avea numai ghinion.

 Rujul

Rujul este un obiect personal pe care nu trebuie niciodată să-l împrumuți. Acesta poate transmite cu ușurință boli neplăcute, precum herpesul. Chiar dacă această erupție cutanată nu este evidentă, virusul poate fi totuși prezent în membrana mucoasă a gurii și în saliva. Dacă virusul s-a manifestat, este chiar indicat să arunci rujul contaminat. După ce erupția cutanată dispare, este mai bine să cumperi un nou set de machiaj pentru a preveni revenirea bolii. Pentru a evita acumularea de murdărie și bacterii, folosește un șervețel curat pentru a îndepărta periodic stratul superior al rujului.

Papucii de casă

Când primești oaspeții, este firesc să le oferi papuci de casă. Totuși, ar fi bine să cumperi o pereche specială sau două pentru a fi folosite doar în astfel de ocazii. Când porți papuci, picioarele încep inevitabil să transpire. Astfel, se creează condițiile perfecte de reproducere pentru ciuperci. De aceea, este bine să eviți obiceiul neigienic de a pune picioarele ude în papuci pentru a preveni apariția ciupercilor și bacteriilor.

Obiectele din casă pe care nu trebuie să le împrumuţi – Prosoapele

Prosoapele nu ar trebui să se împrumute niciodată, nici măcar persoanelor din familie. Funcția principală a unui prosop este de a absorbi cantitățile de lichid de la suprafața corpului. Totuși, chiar și atunci când ești perfect sănătoasă, umiditatea crescută din interiorul băii ajunge să-i afecteze calitatea. Umiditatea excesivă transformă treptat materialul umed al prosopului într-un teren perfect pentru mucegai, bacterii și ciuperci. De aceea, nu doar că n-ar trebui împrumutat, dar este recomandat ca orice prosop să fie spălat după cel puțin două utilizări.

Citește aici și despre cele mai noi trenduri de amenajarea casei și descoperă propunerile care ți se potrivesc.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *