Obiective turistice din România: Top 7 locuri pe care trebuie să le vizitezi în țara ta, înainte de a merge în vacanță în străinătate

Obiective turistice din România - Află care sunt principalele atracții din țară, de o valoare culturală incontestabilă, pe care trebuie să le vizitezi.
Obiective turistice din România: Top 7 locuri pe care trebuie să le vizitezi în țara ta, înainte de a merge în vacanță în străinătate

Printre principalele obiective turistice din România se numără locuri absolut spectaculoase, care arag vizitatori din toată lumea. Iată un top 7 al obiectivelor de mare valoare din țara noastră, pe care trebuie să le vezi înainte de a-ți programa un concediu în afara țării.

1. Vulcanii Noroioși

Vulcanii Noroioși reprezintă un fenomen natural unic în România. Aceștia se află în comuna Scorțoasa, în județul Buzău. Rezervația naturală Vulcanii Noroioși a fost declarată arie protejată în anul 2000 și este o zonă de interes geologic intens vizitată de turiști. Fenomenul natural al vulcanilor noroioși impresionează prin peisajul aparte constituit de gazele naturale care împing cu presiune apa amestecată cu straturile de argilă, care după ce se usucă are aspectul unor conuri deschise, asemănătoare unor mici vulcani.

Rezervația poate fi vizitată oricând în timpul anului, mai puțin în perioadele cu precipitații abundente când accesul nu este permis. De asemenea, ar trebui evitate vizitele la Vulcanii Noroioși în timpul verii, când soarele este foarte puternic și nu există locuri în care te poți adăposti.

Obiective turistice din România
Castelul Corvinilor din Hunedoara

2. Castelul Corvinilor din Hunedoara

Între alte obiective turistice din România care trebuie vizitate se numără Castelul Corvinilor din Hunedoara. Această cetate medievală de o frumusețe unică a fost ridicată de Ioan de Hunedoara în secolul al XV-lea. Turnul nou de la poartă, de formă rectangulară se remarcă prin arhitectura masivă iar la parter are un spațiu boltit. De la parterul turnului se ajunge ușor la închisoarea castelului, intrare marcată de o ușă de lemn masivă. Castelul Corvinilor are funcționalitate civilă, dar și militară și este un ansamblu medieval impresionant, care trebuie vizitat înainte de a merge în orice vacanță din străinătate.

 

3. Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România, așezat în județul Harghita, pe fundul craterului unui vulcan stins, Ciomatu Mare. Acest lac nu are izvoare și își completează densitatea doar din precipitațiile naturale. Pentru a proteja calitatea apei, scăldatul în lac a fost interzis din anul 2017. Lacul Sfânta Ana este legat de Băile Tușnad prin poteci turistice și este o rezervație naturală complexă floristică, geologică și faunistică.

Această rezervație este un obiectiv turistic ideal de vizitat pentru peisajul natural spectaculos. În apropierea lacului se află și o capelă de piatră romano-catolică cu hramul Sfintei Ana.

Obiective turistice din România: Top 7 locuri pe care trebuie să le vizitezi în țara ta
Mănăstirea Voroneț

Obiective turistice din România pe care trebuie să le vizitezi

4. Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Voroneț se află în județul Suceava, în fostul sat Voroneț, în prezent o localitate din Gura Humorului. Biserica Mănăstirii Voroneț este una dintre cele mai frumoase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare zidită în trei luni și trei săptămâni, în anul 1488. Mănăstirea se remarcă prin zidurile masive, proporțiile armonioase și frescele viu colorate care ilustrează fragmente din învățăturile Sfintei Scripturi. Biserica mănăstirii este inclusă pe lista patrimoniului cultural UNESCO din anul 1993.

 

5. Cimitirul Vesel de la Săpânța

Aflat pe lista celor mai frumoase obiective turistice din România, Cimitirul Vesel se află în localitatea Săpânța din județul Maramureș. Datorită crucilor viu colorate, cimitirul este o atracție turistică unică în Europa, care adună vizitatori din toată lumea. Povestea cimitirului datează din anii 1993, când pictorul Stan Ioan Pătraș a început să facă cruci deosebite. Pe crucile mormintelor sunt reprezentate versuri umoristice și scene din viața persoanelor decedate.

Se spune că această attudine veselă în fața morții datează din vremea dacilor care considereau că moartea este doar o trecere către altă lume.

 

6. Cascada Bigăr

Una dintre cele mai spectaculoase cascade din lume, cascada Bigăr se află în județul Caraș Severin, pe Cheile Nerei din munții Aninei. Cascada oferă un spectacol impresionant, are forma unui con de aproximativ 7 metri, care este acoperit în totalitate de vegetație iar apa se scurge ca un voal transparent peste stânci. Apa este limpede, insă bogată în calcar și se varsă în râul Miniș. Zona cascadei este înconjurată de plante și forme de relief deosebite, așadar o destinație aparte din România care trebuie vizitată.

 

7. Cazanele Dunării

Cazanele Dunării se găsesc în județul Mehedinți și se numără printre cele 18 de arii naturale protejate din Parcul Național Porțile de Fier. Au o lungime de aproape 9 km și o adâncime maximă de 120 metri. Cazanele Dunării reprezintă un loc spectaculos, de o frumusețe naturală deosebită. Împrejurul Cazanelor se găsesc obiective turistice importante dar și o varietate de plante unice cum ar fi: laleaua galbenă, stânjenelul de stâncă, plus specii faunistice deosebite: țestoasa de uscat, scoprioni sau vipera cu corn.

 

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.9 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *