Oktoberfest Brașov 2022. Surprizele uriașe pregătite de organizatori. Ce artiști vor întreține atmosfera

Oktoberfest Brașov 2022. Ediția cu numărul 13, Oktoberfest vine cu o bere special creată pentru acest eveniment.
Oktoberfest Brașov 2022. Surprizele uriașe pregătite de organizatori. Ce artiști vor întreține atmosfera

Oktoberfest Brașov 2022 a ajuns la cea de-a 13-a ediție, iar anul acesta și-a deschis porțile pe 1 septembrie. Este unul dintre cele mai așteptate evenimente din acest an, care se întinde pe parcursul mai multor zile. Cei care vor fi prezenți la eveniment vor avea parte de surprize care mai de care. De asemenea, decorul este unul deosebit. Eevenimentul se desfăşoară la fostul Stadion municipal, în Brașov.

Oktoberfest Brașov 2022 și tot ce trebuie să știți despre eveniment

Ediția cu numărul 13, Oktoberfest vine cu o bere special creată pentru acest eveniment. De asemenea, evenimentul aduce artiști locali și naționali și un cort de 4.000 de metri pătrați, decorat în culorile Bavariei. Aproximativ 1.500 de hectolitri de bere îi aşteaptă pe cei care vor să petreacă, în perioada 1 -11 septembrie, la Oktoberfest Braşov.

Surprizele pregătite de organizatori

Cepul primului butoi de bere a fost dat, cu un ciocan adus de la Munchen, de primarul Braşovului, Allen Coliban.

„Este un festival al bucuriei, nu numai un festival al berii. Avem carusele pentru copii, avem mâncare extraordinară, parteneri. Nu e un festival neapărat al berii, ci al familiei. Nemții îl numesc «volksfest», un festival al populației.

Ne bucurăm că anul acesta îl putem ține fără restricții, să ne bucurăm unii de alții, să ne bucurăm de o normalitate, să sărbătorim împreună, să ne reîntâlnim, să ne bucurăm de muzică bună, de mâncare bună și să ne bucurăm de revenire”, a precizat organizatorul principal al evenimentului, Cristian Macedonschi.

Un lucru important de știut, este acela că preţurile vor fi mai mari ca şi anul trecut, însă organizatorii dau asigurări că preţurile vor porni de la 6 lei paharul. Organizatorii au pregătit pentru ediţia din acest an spectacole, concursuri şi o paradă.

Artiști veniți din Germania vor întreține atmosfera la Oktoberfest Brașov 2022

„Nu vor lipsi concertele de muzică bavareză, susţinute de artişti din Nurnberg şi din Braşov, printre care şi celebra fanfară Jagermaister, şi unul folcloric, prezentat de artişti locali, concursurile Miss Oktoberfest (sâmbătă, 3 septembrie) şi Regele Oktoberfest, dar şi alte întreceri de băut bere pentru adulţi şi locuri de joacă special amenajate pentru copii.

Spaţiul de desfăşurare a fost verificat, fiind dispuse şi o serie de măsuri pentru siguranţă. Pompierii militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Braşov vor asigura măsurile de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă pe tot parcursul programului festivalului”, potrivit organizatorilor.

Despre Oktoberfest Brașov 2022

Oktoberfest (în trad. „Sărbătoarea lui octombrie”), în dialect d’Wiesn, este una din cele mai mari serbări populare din lume. Se desfășoară anual, în München, de la mijlocul lui septembrie până în octombrie

Dar de ce i se spune Oktoberfest când el se desfășoară, cu excepția ultimelor 2-3 zile, în luna septembrie? Ei bine, numele, pe care prințesa-mireasă l-a ales foarte inspirat, se leagă de perioada în care a avut loc festivalul prima dată: 12-17 octombrie 1810.

Această tradiție a fost modificată din anul 1872, când s-a hotărât că în luna octombrie vremea era prea rece pentru un astfel de eveniment desfășurat în aer liber. Numele, deja consacrat, nu i-a fost însă schimbat, de unde și necesitatea extinderii acestuia până în primele zile ale lunii octombrie.

9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.