Olivia Newton-John, starul din Grease, a murit la 73 de ani. Prin ce a trecut actrița în ultimii ani

Olivia Newton-John, cea mai iubită actriță din filmul Grease a murit după o luptă de 30 de ani cu cancerul.

Olivia Newton-John, starul din Grease, a murit la 73 de ani, după o luptă de 30 de ani cu cancerul. Cântăreața Olivia Newton și-a câștigat faima mondială interpretând-o pe Sandy în filmul de succes „Grease”. Decesul a fost anunțat chiar de soțului ei, John Easterling, care a postat un mesaj pe conturile sale oficiale de socializare. „A murit liniștită la ferma ei din sudul Californiei în această dimineață, înconjurată de familie și prieteni”.

Olivia Newton-John, starul din Grease, a murit la 73 de ani

Artista a avut o carieră s-a întins pe mai bine de cinci decenii. Olivia și-a dedicat o mare parte din timp celebrității dar și organizațiilor de caritate. Aceasta s-a implicat în aceste activității după ce a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer de sân în 1992.

Vedeta născută în Marea Britanie și crescută în Australia a dedicat o serie de albume și de concerte strângerii de fonduri pentru cercetarea și depistarea precoce a cancerului. A contribuit inclusiv la construirea unui centru de sănătate care-i poartă numele  în casa ei adoptivă din Melbourne.

„Nu-mi place să spun „luptată”, a declarat Newton-John sfidător la Channel Seven TV din Australia în septembrie 2018. Aceasta dezvăluise că a fost diagnosticată cu cancer pentru a treia oară.

John Travolta, alături de care a jucat în Grease, a spus că „ne-a făcut toate viețile mult mai bune”. El a mai adăugat pe Instagram: „Impactul tău a fost incredibil. Te iubesc atât de mult. Ne vom vedea pe drum și vom fi din nou împreună. Danny al tău, John!”

Olivia Newton-John a interpretat-o pe „Sandy” în filmul musical din 1978, în timp ce Travolta a fost „Danny Zuko”, liderul T-Birds.

Aparent nepotriviți, cei doi se reunesc atunci când Sandy renunță la ținutele ei feminine în favoarea unei jachete de piele și a unor pantaloni de piele strâmți.

Rolul care i-a adus notorietatea

Perechea a făcut duet pe „You’re The One That I Want”, care, alături de „Summer Nights”, au ajuns în fruntea topurilor din Marea Britanie. Iubita de liceu devenită fata cea rea a rezonat cu publicul din întreaga lume și continuă să capteze inimile la decenii după lansarea filmului.

„A face acest film a fost distractiv, dar nu știi niciodată cu filmele dacă publicul va merge cu el sau nu, chiar dacă îți place.”, a spus actrița într-un interviu pentru Forbes în 2018.

Grease a rămas unul dinre cele mai cunoscute muzicaluri, cu încasări timp de trei decenii. Totodată,  Newton-John și Travolta au păstrat o relație strânsă mult timp după ce filmul a fost realizat.

„Ea a fost lucrul meu favorit în a face filmul Grease.” A spus Travolta într-un interviu pentru a marca cea de-a 40-a aniversare a filmului în 2018.

Nu a existat nimeni altcineva  mai potrivit care să o poată interpreta pe Sandy, a mai spus el despre Newton-John. Aceasta împlinise 29 de ani în timpul realizării filmului Grease. A dezvăluit mai târziu că a trebuit să fie convinsă de Travolta să preia rolul după îndoieli, deoarece i-a fost teamă că era prea bătrână pentru a juca rolul unei adolescente.

„Visul fiecărui băiat, al fiecărui bărbat a fost: „oh, mi-ar plăcea ca fata aceea să fie prietena mea”.

În ce s-a implicat în ultimii ani

Cariera ei s-a extins de la cântăreață și actriță, la autor și filantrop în următoarele decenii, cu pasiunea ei pentru cercetarea cancerului în prim-plan.  A susținut terapiile naturale, inclusiv canabisul medicinal în tratamentul cancerului.

Ea a cântat până la sfârșitul anilor 60, până la ultimul ei diagnostic. A avut inclusiv o rezidență de doi ani în Vegas, un turneu în 2015 cu legenda muzicală australiană John Farnham și chiar a înregistrat o piesă la 67 de ani cu fiica ei Chloe Lattanzi.

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.