Ordinea în care se aplică produsele de machiaj. Greșeala uriașă pe care o fac toate femeile

Ordinea în care se aplică produsele de machiaj. Înainte de a aplica orice produs pe pielea voastră, tenul trebuie să fie bine curățat
Ordinea în care se aplică produsele de machiaj. Greșeala uriașă pe care o fac toate femeile

Ordinea în care se aplică produsele de machiaj, pentru ca tenul vostru să fie perfect pentru ocazii speciale sau în viața de zi cu zi. Machiajul este un procedeu simplu, dar pentru care există anumite reguli, de care foarte multe femei țin cont. Există și profesioniști, însă nu trebuie să apelați mereu la serviciile lor. Puteți face chiar acasă, un machiaj perfect.

Ordinea în care se aplică produsele de machiaj și regulile pe care trebuie să le respectați

Curățarea tenului

Înainte de a aplica orice produs pe pielea voastră, tenul trebuie să fie bine curățat cu produse speciale, cum ar fi apa tonică sau micelară. Asta pentru că, în timpul nopții, tenul vostru adună impurități, exces de sebum și impurități. Este bine ca acestea să fie îndepărtate.

Aplicarea cremei hidratante

În funcție de nevoile tenului vostru, trebuie să aplicați o cremă hidratantă. Există persoane care evită să folosească o cremă, înainte de a aplica restul machiajelor, pe motiv că se irită. În acest caz, trebuie să apelați la o cremă adecvată tenului, care știți că nu face rău tenului.

„Gelurile și soluțiile sunt mai potrivite pentru tenul gras și mixt, serum-urile și lotiunile sunt potrivit pentru ten normal/usor uscat, iar cremele și loțiunile mai emoliente sunt potrivite pentru ten uscat și foarte uscat”, explică specialistul în domeniu.

Folosiți un BB cream cu SPF

Dintre cele 10 produse de top recomandate de specialiști, necesare pentru o piele perfectă, primele 7 locuri sunt ocupate de protecția solară. Persoanele care țin cont de aceste sfaturi folosesc zilnic produse cu SPF 50. Puteti să folosiți SPF colorant sau un BB cream cu SPF mare.

Ordinea în care se aplică produsele de machiaj. Când se aplică primerul

Puteți să folosiți primer pentru matifiere, pentru umplerea porilor, pentru prelungirea machiajului sau pur și simplu ca bază de care să adere fondul de ten. Sunt o multitudine din care să alegeți în functie de nevoile voastre specifice.

Alegerea fondului de ten

Alegerea fondului de ten perfect este extrem de importantă. Depinde de tipul de ten, de gradul de acoperire, de finish-ul preferat și de multe altele. Fiecare are dreptul de a alege ceea ce îi place dar mai ales ceea c e i se potrivește.

Ordinea în care se aplică produsele de machiaj. Cum se aplică concealerul

Concealerul se aplică dupa fondul de ten, asta în cazul în care nu vorbim de cele colorate, menite să corecteze (verde, mov, orange). În cazul în care aveți acnee, aceasta nu se întinde pe întreaga fașă. De aceea este recomandat să folosiți un fond de ten lejer, cu o acoperire medie și apoi să reveniți cu concealer sau fond de ten cu acoperire mare, în zonele cu probleme.

Alegerea pudrei

Nu e obligatoriu să folositi pudră. Trebuie să știți că depinde de produsele folosite in prealabil si de tipul vostru de ten.

Ce este Contouring-ul

Contouring-ul este unul din cele mai puternice instrumente existente în make-up. Puteți să alegeți să folosiți produsele pulbere sau produse cremă.

Cele crema dau un aspect mai definit și rezistă mai mult. Dacă alegeți textura cremoasă, atunci pudra trebuie aplicată la sfârșit.

Fardul de obraz

Există mai multe metode de aplicare a fardului de obraz. Este bine să țineți cont de trăsăturile feței și decideți atunci modalitatea de aplicare.

Potrivit textului de mai sus, conturarea creează un sentiment de echilibru adăugând definiție si adancime. De asemenea, highlighting-ul se combină perfect cu conturarea prin evidentierea părtilor flatante.

La final se aplică iluminatorul. Este unul dintre produsele care pot schimba efectul machiajului și veți fi mai radiantă ca niciodată. Aplicat corect, acesta are un efect spectaculos. Există persoane, care folosesc bronzer mat, pulbere și highlighter cremos, cu particule strălucitoare. Nu trebuie decât să găsiți tehnica potrivită și produsele potrivite pentru tenul vostru.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *