Ozana Barabancea, problemă uriaşă după operaţia de micşorare a stomacului: „Nu puteam să mai cânt” EXCLUSIV

Ozana Babarancea și-a făcut o nouă intervenție la stomac, după pandemie. Ce schimbare s-a produs imediat
Ozana Barabancea, problemă uriaşă după operaţia de micşorare a stomacului: Nu puteam să mai cânt EXCLUSIV

Ozana Barabancea și-a micșorat stomacul în 2017. La scurt timp și-a dat seama că vocea ei nu mai este cum era înainte, însă nu înțelegea ce s-a întâmplat. Pandemia însă, a venit cu o schimbare, iar ea a început din nou să se îngrașe. S-a prezentat la medic și a făcut o altă intervenție, apoi minunea s-a produs.

Ozana Barabancea, o nouă intervenție la stomac după pandemie

Ozana Barabancea a pus înapoi câteva kilograme în timpul pandemiei, când au fost restricții și a stat mai mult acasă. Când și-a dat seama ce se petrece a mers din nou la medicul care i-a tăiat stomacul și a făcut o nouă intervenție. De această dată, vedetei i-a fost montat un inel gastric.

“Mi-a fost un pic frică de această operație am făcut-o cu binecuvântarea duhovnicului meu, pe 20 iunie 2017, la domnul Rubin Munteanu. Mi-a dat o nouă șansă, eu nu am vrut neapărat să arăt bine. Eram foarte grasă, de la 128 am ajuns la 116 și la 114 am ajuns pe masa de operație. Reușisem să slăbesc cu dietă de la 128 la 116. M-am dus efectiv și m-am operat”, a povestit Ozana Barabancea la EGO Life despre cum a reușit să dea jos mai bine de 40 de kilograme.

Ozana Babarabncea: “Pandemia mi-a făcut felul”

Ozana Barabancea nu a stat pe gânduri și a fost de acord să i se monteze inelul pe stomac. Minunea s-a produs apoi, când a văzut că vocea sa, schimbată odată cu operația de micșorare a stomacului, a revenit spectaculos.

“Am reușit să slăbesc, unii zic că prea mult, dar eu mă simțeam foarte bine, dar pandemia mi-a făcut felul. M-a bulversat și am început să mă îngraș. Și iar m-am dus la domnul doctor și mi-a pus inel. Prima dată mi-am tăiat stomacul, am slăbit 45 de  kilograme, eram wow, făceam și sport, arătam bine.

Acum lumea îmi spune că e un pic mai bine, eram mult prea slabă. Eu nu mi-am dat seama. După prima operație nu puteam să mai cânt așa de bine, dar după ce mi-a pus inelul am renăscut vocal. Nu știu ce s-a întâmplat acolo. După o săptămână am reușit să cânt așa cum cântam înainte de operația de micșorare a stomacului. S-a întâmplat o minune”, a dezvăluit artista.

Ce este inelul gastric și care sunt riscurile montării acestuia

Medicul Mihai Ionescu a explicat în cadrul emisiunii EGO Life ce este inelul care se montează pe stomac, dar și care sunt riscurile acestuia. Prima mențiune a fost aceea că el trebuie reglat din când în când, iar la un moment dat e nevoie să fie scos.

“Inelul este o operație care a apărut înainte micșorării stomacului și înseamnă să montăm un inel de silicon în partea de sus a stomacului. Asta înseamnă că cei care au un inel mănâncă mai puțin pentru că alimentele se vor opri în inelul respectiv, care nu face altceva decât să stranguleze stomacul.

Partea de sub inel este goală, dar cei care mănâncă și au un inel se vor sătura mult mai repede, aparent cu stomacul plin, dar în realitate nu. E o formă de a păcăli și de a induce sațietate mai repede. (…) Nu există efecte secundare. Doar ne săturăm mult mai repede. Apoi în câteva ore ele parcurg restul stomacului. Nu afectează digestia.

Inelul a scăzut foarte mult ca frecvență. În primul rând e un corp străin, el poate avea efecte secundare, nu grave, dar pot exista. Atunci pacienții au început să evite montarea inelului. El trebuie extras, poate fi menținut 5-8 ani. (…) Inelul are nevoie de anumite reglaje, el are un volum. Se umple cu lichid, el trebuie reglat. El în timp își îngustează și mai mult circumferința, gâtuind și mai mult stomacul”, a spus medicul Mihai Ionescu.

Interdicții după montarea inelului gastric

Medicul Mihai Ionescu a explicat că există câteva interdicții, după ce inelul este montat pe stomac. Persoana în cauză nu are voie să consume anumite alimente.

„Nu putem să consumăm lichide dulci sau dulciuri pentru că ele trec foarte ușor prin el. Înghețata se topește foarte repede în stomac. Eu nu cred în dulciurile cu adevărat fără zahăr”, a spus acesta.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
5.8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *