Pătrățele de porumb cu cașcaval și Turte cu brânză telemea la tigaie. Două gustări numai bune de luat la pachet

Pașii esențiali de urmat

Scris de: Oana Matei

19 Nov. 2022

Pătrățele de porumb cu cașcaval și Turte cu brânză telemea la tigaie. Două gustări numai bune de luat la pachet

Ești în pană de idei și nu știi ce să mai pregătești pentru pachețelul de școală al copiilor sau pentru serviciu? Uite două idei de gustări de luat la pachet: turte cu brânză și pătrățele de porumb. Aceste două rețete nu numai că sunt rapid de făcut dar sunt și foarte gustoase și sățioase.

Pătrățele de porumb cu cașcaval și turte cu brânză telemea la tigaie. Ingrediente și mod de preparare

Desigur, aceste gustări sunt potrivite pentru a fi mâncate și la micul dejun sau la cină. Turtele cu brânză se coc la tigaie, iar turtele de porumb se coc în cuptor.

Cele două gustări se pot prepara concomitent, astfel, în timpul cât pătrățelele de porumb se coc în cuptor, se pot pregăti turtele cu brânză telemea. În nici două ore cele două gustări sunt gata, numai bune de savurat sau de ambalat :).

Să trecem la treabă!

I. Pătrățele cu porumb. Ingrediente

  • 240 grame porumb dulce boabe ( o conservă)
  • 120 grame cașcaval ras
  • 100 mililitri apă
  • 90 grame făină albă
  • 30 grame unt topit
  • sare după gust

Pătrățele cu porumb și cașcaval. Mod de preparare

1. Se încinge cuptorul la 108 de grade.
2. Într-un bol se amestecă toate ingredientele.
3. Într-o tavă cu pereții înalți de minim 2-3 centimetri, tapetată cu hârtie de copt, se toarnă compoziția în strat gros de 1,5 centimetri.
4. Se dă tava la cuptor pentru 30 de minute sau până când compoziția se rumenește ușor.
5. După ce s-a copt, se lasă la răcorit, apoi se taie pătrățele de dimensiunile dorite.

Pătrățele de porumb și cașcaval. Foto: Oana Matei/ego.ro
Pătrățele de porumb și cașcaval. Foto: Oana Matei/ego.ro

II. Turte cu brânză telemea. Ingrediente

  • 250 grame făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură ulei
  • 150 mililitri apă călduță
  • 200 grame brânză telemea mărunțită fin sau orice brânză tare
  • 3 linguri de unt topit
  • mujdei de usturoi ( opțional)

Turte cu brânză telemea. Mod de preparare

1. Într-un bol încăpător se amestecă făina cu sarea. Separat, într-o cană se dizolvă drojdia uscată în apa caldă, cu o lingură
de zahăr. Se lasă 10 minute până se activează drojdia .
2. Se încorporează maiaua obținută în făină, se adaugă o lingură de ulei, apoi se frământă până se obține un aluat elastic. Dacă aluatul este prea uscat se mai
adaugă puțină apă.
3. Aluatul se împarte în bile egale și se ung cu ulei. Bilele se acoperă cu șervet curat și se lasă la crescut timp de oră sau până își dublează volumul.
4. După dospire, fiecare bilă se aplatizează cu sucitorul sau palmele. Pe fiecare bucată de aluat, se pun brânza telemea, untul topit și mujdeiul de usturoi.
5. Bucățile de aluat umplute, se împăturesc, apoi se rulează, cu sucitorul.
9. Într-o tigaie antiaderentă, unsă cu puțin ulei, încinsă bine, se prăjește câte o bucată de turtă, aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc frumos.

Etape de preparare Turte cu telemea la tigaie
Etape de preparare Turte cu telemea la tigaie

Să vă fie de folos!

10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.