Pe ce mână se poartă inelul de logodnă după căsătorie. Puține femei știu asta

Tu știai asta?
Pe ce mână se poartă inelul de logodnă după căsătorie. Puține femei știu asta

Pe mâna stângă sau pe cea dreaptă? Pe degetul inelar sau pe cel mijlociu? Tu știi cum se poartă inelul de logodnă după căsătorie? Ei bine, iată ce spune tradiția și de unde provine acest obicei, care datează încă din vremea Egiptului Antic.

Pe mâna stângă sau pe cea dreaptă? Iată unde se poartă, de fapt, inelul de logodnă după căsătorie

Fiecare țară are obiceiurile și tradițiile sale. Spre exemplu, în anumite state, mirele nu poate cunoaște detalii despre rochia de mireasă sau să-și vadă viitoarea soție înainte de nuntă.

Și acum, conform tradiției, se poartă inelul de logodnă după căsătorie? Ei bine, o legendă mai veche spune că acesta se poartă pe degetul inelar al mâinii stângi, tot acolo unde vine și verigheta.

Motivul pentru care inelul de logodnă se poartă pe degetul inelar de la mâna stângă

Tradiția de a așeza inelul de logodnă pe degetul inelar de la mâna stângă datează încă din vremea Egiptului Antic, așa cum am menționat și mai sus.

În acele timpuri, oamenii credeau că acest deget are o legătură directă cu inima. Se spunea că există o venă specială, numită „vena amoris” sau „vena iubirii”, care pornește direct din inimă și se îndreaptă spre degetul inelar al mâinii stângi.

Astfel, partenerii își conectau inelele prin intermediul iubirii lor care pulsa constant. Tot în Egiptul Antic, aceste bijuterii deosebit de importante erau confecționate din materiale prețioase, precum aurul sau argintul. În plus, ele erau gravate cu motive simbolice și hieroglife.

Citește și Ce semnificație are inelul pe care Regele Charles a III-lea îl poartă mereu la mână. Spune multe despre personalitatea lui!

De ce inelele de logodnă și verighetele sunt rotunde

Toată lumea consideră de la sine înțeles că inelele de logodnă și verighetele sunt rotunde. Dar totuși de ce au această formă? Ce semnificație se ascunde în spatele acestei înfățișări?

Răspunsul este foarte simplu: cercurile nu au început sau sfârșit și reprezintă o promisiune care nu poate și nu trebuie încălcată. De aceea, aceste bijuterii simbolizează dragostea și fidelitatea. Forma circulară a lor se referă și la Soare și la Pământ: Soarele reprezintă masculinul și Pământul, femininul.

Citește și De ce inelul de logodnă se pune pe al patrulea deget. Semnificația specială pe care o ascunde!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *