Pedeapsa primită de jurnalista din Rusia după ce a protestat faţă de război: „M-au interogat mai mult de 14 ore”

Pedeapsa primită de jurnalista din Rusia s-a aflat. Ce va păți Marina Ovsiannikova după ce a protestat în direct împotriva războiului.
Pedeapsa primită de jurnalista din Rusia după ce a protestat faţă de război: „M-au interogat mai mult de 14 ore”

Pedeapsa primită de jurnalista din Rusia după ce a protestat faţă de război. Gestul Marinei Ovsiannikova a făcut înconjurul lumii și este încă îndelung comentat.

Jurnalista televiziunii Pervîi Kanal care a întrerupt cel mai urmărit jurnal de știri pentru a protesta, a aflat ce pedeapsă va primi. S-au făcut foarte multe speculații la adresa securității ei, deoarece după incident nu a fost găsită ore bune.

Pedeapsa primită de jurnalista din Rusia după protestul de la televizor

Tribunalul de la Moscova a decis s-o amendeze cu suma de 30.000 de ruble, echivalentul a 280 de dolari.

Amenda primită nu a vizat protestul televizat în sine iar anchetatorii de stat încă analizează situația. Aceasta ar putea fi, de asemenea, pedepsită în temeiul unei noi legi a cenzurii. Această lege adoptată recent de Putin prevede închisoare de până la 15 ani pentru critici la adresa forțelor armate și a statului.

Marina Ovsiannikova a intrat în atenția tuturor după ce a întrerupt un jurnal de știri transmis în direct, pentru a protesta împotriva războiului din Ucraina. Aceasta a apărut cu o pancartă care conținea mesaje împotriva asaltului comis de Putin.

„A fost decizia mea să protestez împotriva războiului. Am luat singură această decizie pentru că nu-mi place ca Rusia să înceapă această invazie. A fost cu adevărat groaznic”, a transmis aceasta pentru BBC.

A fost interogată timp de 14 ore

După audiere, Ovsiannikova a făcut presei mai multe declarații. A menționat ca stat două zile fără să doarmă și că a fost interogată timp de peste 14 ore. În tot acest timp nu a putut să discute cu avocații ei sau cu familia.

Amenda pe care a primit-o s-a bazat pe o acuzație administrativă, asemănătoare unei contravenții din SUA.  Această sancțiune vizează încălcarea legilor de protest din țară. Totuși, agenția de presă rusă TASS a menționat că jurnalista ar putea primi și alte acuzații.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri , a catalogat drept huliganism protestul Marinei Ovsiannikova.

„În ceea ce privește această femeie, gestul ei este huliganism”, a declarat Peskov.

Însă, curajul acesteia a fost lăudat de toată lumea și se bucură de o susținere foarte mare. Chiar președintele francez Emmanuel Macron a declarat că va face presiuni diplomatice pentru a-i asigura siguranța.

„Vom lansa eforturi diplomatice pentru a-i oferi protecție, fie la ambasadă, dar și protecție prin azil. „La următoarele discuții cu președintele Putin îi voi propune această soluție într-un mod foarte direct și concret.”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
8.6 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *