Pensia rușinoasă pe care o are Florin Piersic. Câți bani primește după 60 de ani de carieră

Suma te va uimi!

Florin Piersic nu mai are nevoie de niciun fel de introducere. Este, fără doar și poate, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori din România. Cu toate astea, el primește o pensie rușinoasă de la statul român, după mai mult de jumătate de secol petrecut pe scenă. Iată câți bani încasează lunar maestrul!

Ce venit lunar încasează Florin Piersic de la statul român

Florin Piersic este un nume respectabil la noi în țară, grație carierei de excepție pe care a avut-o celebrul actor. Acesta a petrecut nu mai puțin de șase decenii pe scenă, jucând în numeroase filme, seriale și spectacole de teatru de succes și a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a (1967) ”pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.

De asemenea, Florin Persic a primit titlul de ”cetățean de onoare” al mai multor orașe din România precum: Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, București, Galați și Iași. Ajuns acum la 87 de ani, îndrăgitul actor ar trebui să se bucure de o pensie mare și liniștită. Numai că nu se întâmplă asta.

Suma este rușinos de mică

Deși numele său va rămâne în istorie, iar filmele sale vor continua să fie urmărite de către toți cinefilii, Florin Piersic încasează lunar o sumă mult mai mică decât te-ai aștepta.

Concret, celebrul actor primește lunar doar 2.000 de lei din partea statului român, după 60 de ani dedicați scenei, notează Playtech Știri. De asemenea, Florin Piersic mai încasează și o indemnizație de merit de la Uniunea Teatrală din România, a cărei valoare se ridică la suma de 2.700 de lei.

Citește și Elvira Deatcu, despre momentele în care a jucat alături de Florin Piersic. Ce spune despre marele actor: “E un reper pentru mine!” VIDEO EXCLUSIV!

Cu cât era plătit Florin Piersic pentru un film în perioada comunismului

Invitat în podcastul lui Mihai Morar, marele actor a dezvăluit cât câștiga pentru un film în perioada în care la putere se afla Nicolae Ceaușescu.

”N-am avut (n.r. bani), aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract.

Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului”, a spus Florin Piersic.

Citește și Mihai Bendeac, în genunchi în fața lui Florin Piersic. Ce a aflat fostul jurat de la iUmor cu stupoare: „M-a rupt”!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *