Petre Roman, despre relația cu Zoia Ceaușescu: “Am cunoscut-o bine”. Detaliul incredibil care s-a aflat despre singura fiică a Elenei și a lui Nicolae

De ce îi spiona Elena Ceaușescu

Scris de: Daoud Andra

19 Dec. 2023

Petre Roman a fost căsătorit de două ori și are doi copii, pe Oana și pe Petrus. Înainte de a o cunoaște pe prima lui soție, Mioara, se spune că fostul politician s-ar fi iubit cu Zoia Ceaușescu, singura fiică a dictatorului și a soției sale. Ce spune în prezent fostul premier despre relația cu Zoia. Petre Roman, mai sincer ca niciodată cu privire la trecutul său.

Relația dintre Petre Roman și Zoia Ceaușescu

Petre Roman nu a dus niciodată lipsă de admirație din partea femeilor. A fost căsătorit timp de 33 de ani cu Mioara, cea care i-a dăruit o fiică. Ulterior, a divorțat de aceasta, iar în 2009 s-a căsătorit cu cântăreața Silvia Chifiriuc, o femeie cu 26 de ani mai tânără decât el, care i-a dăruit un fiu. Despre fostul premier s-a spus însă, la un moment dat, că ar fi avut o relație apropiată și cu fiica soților Ceaușescu.

Invitat recent în podcastul ”Altceva”, al lui Adrian Artene, Petre Roman a povestit ce relație a avut, de fapt, cu Zoia Ceaușescu. Fostul premier a cunoscut-o după primul lui an de doctorat, mai exact în vacanța în care s-a întors în România din străinătate, de la studii.

”Am cunoscut-o pe Zoia Ceaușescu, am cunoscut-o după primul an de doctorat, așa era regula, trebuia să te întorci, după primul an, acasă, în vacanță. Și m-am întors, aveam biletul de avion plătit dus-întors. Și în vacanța aia am cunoscut-o pe Zoia. Am cunoscut-o bine și am de spus despre ea numai cuvinte foarte frumoase. Era un om absolut admirabil. De altfel, dintre toți cei trei, fără îndoială că ea era omul cel mai normal și, în același timp, o fată foarte inteligentă, foarte capabilă, era matematician.”, i-a dezvăluit Petre Roman lui Adrian Artene.

Citește și: De ce Petre Roman nu mai vrea să audă de Ion Iliescu: “A fost un lucru îngrozitor”. Motivul pentru care s-a stricat relația dintre ei

Petre Roman, despre relația cu Zoia Ceaușescu
Zoia, alături de părinții și fratele ei

Cuvinte de laudă la adresa copiilor lui Ceaușescu

Mai mult, fostul politician a spus că toți cei trei copii ai lui Nicolae și ai Elenei Ceaușescu erau bine educați. Petre Roman nu s-a ferit deloc să îi laude pe Zoia, Nicu și Valentin.

”Și ne-am înțeles foarte bine, dar, ciudat, nu știu cum să spun, dar toți trei copiii erau bine educați. Chiar și Nicu. L-am cunoscut pe Nicu atunci, cu el am stat de vorbă mai mult, pe Valentin îl cunoscusem pentru că al meu cumnat, fratele soției mele, fusese la studii împreună cu el. Prin urmare… nu pot să spun despre copiii ăștia nimic rău. Nici măcar despre Nicu Ceaușescu.”, a mai adăugat fostul premier.

Citește și: Imposibil de recunoscut! Cum arăta Silvia Chifiriuc în tinerețe. Imagini de colecție cu soția lui Petre Roman când poza provocator

Despre relația dintre Zoia și Petre Roman s-a scris mult. Într-o carte publicată în 2003, cu titlul ”După 14 ani – Sosia lui Ceaușescu se destăinuie”, colonelul de Securitate Dumitru Burlan a relatat un episod petrecut în Parcul Herăstrău. Potrivit acestuia, Zoia se plimba de mână cu Petre Roman, iar mama ei, Elena Ceaușescu, i-a cerut lui Burlan să se ducă în parc pentru a se convinge și pentru a-i spiona pe cei doi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *