Dacă ai mâncat vreodată biscuiți de casă, cu siguranță ai rămas impresionat gustul lor deosebit. Dacă nu ai încercat până acum acest desert, trebuie neapărat să o faci. Este un desert care multora le aduce aminte de anii copilăriei. Însă trebuie să te avertizez că pe cât de simplu sunt de făcut, pe atât de repede se consumă. Iată rețeta delicioasă a bunicii pentru pișcoturi de casă. Secretul care îi face să se topească în gură.
Cei care au copilărit în secolul XX își amintesc cu drag de fabuloșii biscuiți făcuți în casă. Desertul este extrem de simplu de preparat și este incredibil de delicios. Pișcoturile nu se usucă, ci rămân fragezi pentru mult timp.
Acești biscuiți, cunoscuți și sub denumirea de biscuiți șprițați sau rame, sunt în continuare apreciați de mulți dintre pofticioși, chiar dacă aduc aminte de vremea comunismului. Pentru început, să vedem care sunt ingredientele de care vei avea nevoie prentru prepararea acestui desert:
Pentru început, scoate untul din frigider și lasă-l să se înmoaie. Apoi amestecă-l cu zahărul și freacă-l cu o lingură. Adaugă gălbenușurile, sarea și toarnă maioneza. Amestecă totul bine până când obții o consistență omogenă.
Citește și: Rețetă gogoși simple ca la gogoșerie. Ce ingrediente să adaugi pentru a ieși pufoase și delicioase
Ulterior, se cerne făina și se adaugă în aluat în proporții mici. Adaugă praful de copt. În rețeta bunicii, acest ingredient era înlocuit cu jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu oțet. Se adaugă apoi esența de vanilie și se trece la frământat aluatul.
Nu este nevoie să frămânți aluatul foarte mult, ci suficient cât să fie omogen și moale. Transferă apoi aluatul într-un bol, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la frigider preț de 30 de minute.
Biscuiții de casă se fac cu mașina de tocat carne manuală, căreia trebuie să îi atașezi capătul special pentru biscuiți. Dacă nu ai unul, îl poți utiliza pe cel normal pentru carne. Așează bucățile șprițate pe o tavă acperită cu hârtie de copt.
Dacă nu ai o mașină de tocat carne, poți modela pișcoturile în orice formă dorești, sau poți utiliza unul dintre instrumentele moderne, ori un pistol pentru șprițat.
Citește și: Cum se fac găluștele cu prune. Rețeta clasică, desertul e un adevărat răsfăț culinar
Pune o bucată de aluat în mașina de tocat carne și rotește manivela. Când iese cam 5-6 cm de aluat din orificii, taie cu un cuțit. Aceștia vor fi practic biscuiții. Așază bucățile de aluat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și lasă spațiu între ele.
Se introduce apoi tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius. Lasă biscuiții să se coacă preț de 10 minute fără ventilație și 7 minute cu ventilație. Apoi biscuiții de casă pot fi scoși din cuptor și așezați pe un platou sau o farfurie pentru a-i servi.
Încearcă această rețetă delicioasă de biscuiți de casă și cu siguranță gustul lor te va purta din nou în anii copilăriei.
Poftă bună!