Planta care aduce noroc în dragoste. Este esențial să o ai în casă, te ajută să-ți găsești jumătatea

Arată bine în orice spațiu și este ușor de îngrijit

Scris de: Daoud Andra

06 Feb. 2024

Planta care aduce noroc în dragoste. Este esențial să o ai în casă, te ajută să-ți găsești jumătatea

Plantele în ghiveci nu au numai rol estetic și practic în locuință, ci pot fi și încărcate de simboluri. Există plante care, pe lângă faptul că purifică aerul din încăpere și că însuflețesc spațiul, se spune că aduc bunăstare pe diverse planuri. Care este planta care aduce noroc în dragoste și unde este bine să o așezi, pentru a beneficia de efectele ei. Este de efect și ușor de îngrijit.

Aceasta este planta care aduce noroc în dragoste

Plantele de apartament sunt purtătoare de simboluri în cultura Feng Shui și nu numai. Despre unele se spune că aduc bunăstare materială și că sporesc câștigurile financiare. Despre altele, pe de altă parte, se zice că aduc noroc în dragoste și că, dacă le ai în casă, cresc șansele să îți găsești jumătatea. O astfel de plantă cu energii puternice este și Spathiphyllum, explică bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

Această plantă mai este numită și ”Floarea fericirii feminine” și este considerată un simbol al armoniei. Se spune că această floare ar trebui să existe în casă, pentru a atrage dragostea și echilibrul în cuplu, dar poate fi și făcută cadou, în același scop. Potrivit Lidiei Fecioru, această floare duce la îndeplinirea dorințelor pe plan amoros.

Citește și: Planta superbă care îți îmbunătățește memoria. Mulți o țin în bucătărie fără să știe cât de benefică e

Dacă ai un ghiveci cu o astfel de plantă în dormitor sau în living, cresc șansele de a-ți găsi un partener stabil sau de a întemeia o familie, spune bioenergoterapeutul. Mai mult, se spune că planta aduce bunăstare și pe plan financiar, nu doar în viața personală.

Plante care aduc fericire și bunăstare. Trebuie să le ai în casă, sunt considerate adevărate talismane norocoasă
Crinul Păcii

Cum se îngrijește planta iubirii

Spathiphyllum este denumirea științifică a plantei, însă cei mai mulți o cunosc cu numele de Crinul Păcii. Această plantă cu frunze mari, de culoare verde închis, face flori albe, al căror aspect este asemănător cu floarea de cală. Crinul Păcii este o floare originară din zonele tropicale ale Americii.

Citește și: Planta din Biblie care nu trebuie să-ți lipsească din grădină. Când se cultivă pentru sporul casei

Datorită frunzelor mari, planta este aleasă de mulți pentru capacitățile sale de a purifica aerul. Dincolo de acest aspect, se pare că floarea aduce și noroc și echilibru în viețile celor care o au. Preferă locurile luminoase, motiv pentru care trebuie așezată într-o cameră cu multă lumină naturală.

Ai grijă să nu o pui în bătaia directă a razelor soarelui, pentru că poate suferi din această cauză. Frunzele se vor usca și vor deveni galbene dacă este bătută de soare. În ceea ce privește temperatura, are nevoie de un ambient unde sunt între 20 și 28 de grade Celsius. Iarna, temperatura nu trebuie să coboare sub 14 grade, pentru a nu-i afecta creșterea și înflorirea.

Citește și: Locul în care trebuie să pui planta banilor în casă pentru a atrage prosperitatea și norocul în 2024. Vei avea spor în toate

Are nevoie de umiditate, atât la nivelul solului, cât și atmosferică. Între două udări, pământul trebuie să se usuce, dar să nu ajungă să se crape. Solul poate fi de orice tip, cu condiția să dreneze bine apa.

Plante pe care nu este bine să le ții în casă

În timp ce unele plante filtrează aerul și se spune că aduc noroc, despre altele se zice că este mai bine să nu le ții în casă. Este vorba despre plantele toxice, care pot fi periculoase pentru copii și pentru animalele de companie, dar și despre plante asociate cu ghinionul. Iată ce fel de plante ar fi bine să nu ai în locuință:

  • plante toxice
  • cactus
  • plante uscate
  • flori artificiale
  • agave
  • hortensie
  • coronița lui Iisus
  • cale
  • garoafe
  • leandru
  • plante cățărătoare
  • bumbac

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *