Această plantă pe care cu siguranță cei mai mulți dintre noi o au în bucătărie are mari beneficii asupra memoriei și ne ajută să ne menținem sănătatea creierului. Experiții de la Harvard au urmărit îndeaproape această plantă, folosită cel mai des la prepararea diferitelor mâncăruri. Iată ce au descoperit cercetătorii în urma studiilor.
Cu toții ne dorim să ne îmbunătățim sau măcar să ne menținem memoria până la vârste înaintate. De-a lungul vieții, fiecare om se confruntă cel puțin o dată cu o problemă de memorie. Fie că mergi la bucătărie și ai uitat ce să iei din frigider, sau că mergi la cumpărături cu listă întreagă de cumpărături în cap și lași jujmătate din articole pe rafturi, acestea reprezintă doar vârful icebergului.
Ctește și: Trucul lui Bill Gates care te ajută să ai o memorie mai bună. Secretul celebrului miliardar
Odată cu înaintarea în vârstă, putem pierde o parte din memoria pe care o avem, sau în unele cazuri ne putem confrunta cu o ușoară demență, situații care ar trebui să ne determine să consultăm un specialist cât mai crurâd posibil.
În acest fel, vom putea evita un diagnostiv tardiv al unei boli care ne poate deteriora în timp calitatea vieții.
La fel ca mușchii, memoria poate fi și ea îmbunătățită prin exerciții. Corpul și mintea merg mână în mână, așa că este la fel de important să avem grijă și de una ca și de cealaltă. La fel cum trebuie să fim pregătiți pentru a evita stresul, unul dintre elementele care afectează cel mai mult memoria.
Rozmarinul este o plantă pe care este foarte posibil să o ai în acest moment în bucătărie. Aceasta se folosește de regulă la mâncăruri pentru a le oferi o savoare deosebită. Dar beneficiile pe care le oferă această plantă aromatică nu țin doar de gust.
S-a descoperit cărozmarinul ne poate ajuta să ne îmbunătățim memoria. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că există o doză recomandată. Și nu vorbim aici de a mânca o cantitate mare de rozmarin, ci de a începe să îl introduci în unele mâncăruri treptat.
Citește și: Alimente care te ajută să fii mai productiv la job. Sunt excelente pentru memorie și concentrare
Rozmarinul poate fi adăugat în doze mici în rețete. Este cunoscut faptul că dacă folosim mai mult decât cantitatea indicată, putem suferi o ușoară intoxicație, consumul excesiv putând duce la gastroenterită.
De asemenea, poți găsi rozmarin în farmacie, acesta fiind prezent în unele produse naturale. Aici cel mai în măsură să îți ofere sfaturi privind cantitatea este farmacistul.
Conform specialiștilor, includerea rozmarinului în preparate sau consumarea lui sub formă de suplimente poate contribui la îmbunătățirea memoriei. Uma Naidoo, de la Universitatea Harvard, a prezentat un studiu în care susține că rozmarinul poate ajuta la îmbunătățirea și păstrarea memoriei noastre.
În concluzie, fie că îl folosim în mâncăruri sau că îl luăm ca supliment, rozmarinul poate aduce beneficii semnificative în privința memoriei noastre. Totuși, nu uita că excesul de orice natură este dăunător, așa că încearcă să consumi această plantă cu moderație.