Planta care curăță aerul din casă. Te scapă de praf și mirosurile neplăcute

Descoperă care este planta care îți poate purifica aerul de acasă în mod natural.
Planta care curăță aerul din casă. Te scapă de praf și mirosurile neplăcute

Planta care curăță aerul din casă are un rol important pentru sănătatea aerului respirat. Pentru a ne proteja sănătatea, nu trebuie doar să avem un oraș curat care să genereze cât mai puține cantități de poluanți.

În același timp și acasă este bine să avem un mediu curat, pe care îl putem purifica având aproape plante care curăță aerul. Acestea au un rol important, pentru că împiedică gazele dăunătoare să ne afecteze sănătatea. Dacă nu știai, există anumite plante suculente care au această putere naturală. Te scapă de preaf și mirosurile neplăcute.

Planta care curăță aerul din casă

Una dintre aceste plante, suculentă, deosebit de pupolară este aloe vera. Este recunoscută pentru multiple proprietăți pentru sănătate. Iar una dintre principalele ei caracteristici este aceea de a îmbunătăți calitatea aerului din spațiul casei tale.  Aloe vera este o plantă care poate fi ținută atât în exterior, cât și în interior.

Plantele de aloe vera filtrează gaze precum benzenul, formaldehida, tricloretilena, xilenul și toluenul. Nu doar că are puterea de a curăța aerul, dar elimină și substanțele potențial dăunătoare din mediu.

Principalele beneficii ale plantei de aloe vera

În 1980, NASA a realizat un studiu prin care a subliniat importanța plantelor car ajută la îmbunătățirea acestui aer poluat din interior. Studiul și-a propus să găsească metode de îmbunătățire a calității aerului pentru astronauții săi. Un beneficiu secundar al acelui studiu a fost constatarea că există anumite plante care îmbunătățesc aerul din casele noastre. Aloe vera a fost una dintre acele plante testate în studiul NASA.

Aloe vera, planta care curăță aerul din casă
Aloe vera

Planta de aloe vera acționează ca un purificator de aer prin eliminarea poluanților nocivi cunoscuți sub numele de COV din aer. Absoarbe dioxid de carbon și furnizează oxigen din abundență înapoi în aerul din jurul ei. Este o suculenta, deci este ușor de întreținut și nu necesită deloc multă apă.

S-a demonstrat că aloe vera elimină benzenul și formaldehida, două COV întâlnite foarte frecvent într-o casă tipică. S-a constatat că planta este deosebit de bună la filtrarea formaldehidei pe o perioadă continuă de timp. Chiar dacă este ușor de întreținut, planta ta va dezvolta pete maro dacă există un nivel ridicat de benzen.

Și dacă te gândeai că în casa ta nu există surse de benzen sau formaldehidă, gândește-te din nou.Benzenul este un solvent de uz  casnic, care se găsește de obicei în produsele de vopsea, coloranți, materiale plastice și cauciuc. Formaldehida se găsește în mod obișnuit în materialele izolatoare dintr-o casă, precum și în podelele laminate și în mobilierul din PAL.

Un alt avantaj pentru a avea această plantă suculentă acasă, este că se îngrijește foarte ușor. Trebuie să o uzi numai când este necesar. Verifică dacă solul este uscat și doar atunci pune-i suficientă apă.

Citește și plantele pe care este bine să le pui la intrarea în casă. Vor atrage norocul și banii

9.1 33 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.