De ce să ții aloe vera în casă. 5 motive care îți vor schimba viața

Este uimitor ceea ce poate face.
De ce să ții aloe vera în casă. 5 motive care îți vor schimba viața

Aloe vera este o plantă originară din regiunile africane de Nord, dar în prezent este crescută în numeroase zone cu climă caldă din întreaga lume. Caracteristicile sale includ frunzele spinoase și suculente, care conțin o substanță limpede, asemănătoare cu un gel, denumită gel de aloe vera. Așa că iată 5 întrebuințări ale acestei plante.

De ce trebuie să ai aloe vera în casă

Aloe vera are o istorie bogată fiind utilizată adesea în scopuri medicinale încă din antichitate. Tăblițele de argilă sumeriene din aproximativ 2.100 î.Hr. conțin referiri la utilizarea acestei plante.

Vechii egipteni o denumeau „planta nemuririi” datorită numeroaselor beneficii pe care le aducea sănătății. Astfel, ea conține peste 200 de compuși biologic activi, printre care se numără minerale, vitamine, aminoacizi și enzime.

Citește și: Cum să folosești castravetele și aloe vera pentru a avea pielea fără riduri și imperfecțiuni. Trucuri care redau strălucirea tenului

Ce beneficii are această plantă

Ei bine, aloe vera este folosită cu precădere în industria cosmetică, gelul său fiind perfect pentru măștile de față și par. De asemenea, el este benefic și pentru tratarea arsurilor, accelerarea procesului de vindecare a rănilor, ameliorarea problemelor digestive, hidratarea pielii, și multe altele.

De ce să ții aloe vera în casă
Aloe vera.

Totodată, aloe vera conține antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi și la protejarea pielii împotriva deteriorării cauzate de factori externi, cum ar fi expunerea la soare și poluarea.

În plus, ea poate să fie folosită și pe plan intern, deoarece consumul sucului de aloe vera poate ajuta la reducerea inflamației și a arsurilor la nivelul stomacului, precum și la promovarea sănătății intestinale.

Astfel, micuța plantă poate fi folosită în diverse scopuri și te poate ajuta chiar și la menținerea igienei orale, datorită proprietăților sale antibacteriene.

Vezi și: Top 6 cele mai frumoase plante de apartament. Îți vor colora locuința

Ce proprietăți mai are planta de aloe vera

Se îngrijește ușor

Aloe vera este o plantă extrem de rezistentă care poate prospera în medii deșertice, deoarece are capacitatea de a stoca apă în frunzele sale dense și cărnoase.

Se înmulțește rapid

Una dintre caracteristicile definitorii ale acestei plante este abilitatea sa de a se înmulți ușor prin intermediul butașilor de frunze. Practic, o singură frunză de aloe vera poate fi plantată pentru a da naștere unei plante noi și sănătoase.

Are proprietăți medicinale

Există peste 500 de specii diferite, fiecare cu propriile caracteristici, dimensiuni, culori ale frunzelor, proprietăți medicinale și cerințe de creștere specifice.

Te poate interesa și: 5 plante otrăvitoare care se află în fiecare casă. Nimeni nu a știut cât de periculoase sunt de fapt

Oferă protecție împotriva radiațiilor UV

Aloe vera poate fi utilizată pentru a calma pielea după expunerea la soare și pentru a ajuta la reducerea daunelor provocate de radiațiile UV.

Purifică aerul

Pe lângă avantajele sale pentru piele, păr și sănătate, aloe vera contribuie și la purificarea aerului. În timpul procesului de fotosinteză, planta absoarbe dioxidul de carbon și eliberează oxigen, ceea ce îmbunătățește calitatea aerului din mediul său înconjurător.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *