Planta de apartament care aduce noroc. Atrage banii și dragostea în viața ta

Este ușor de îngrijit și nu are nevoie de apă multă

Scris de: Daoud Andra

06 Jun. 2023

Planta de apartament care aduce noroc. Atrage banii și dragostea în viața ta

Atunci când vine vorba despre plantele în ghiveci, alegerea celor pe care vrei să le ai în casă se face după mai multe criterii. Ele trebuie să se potrivească cu spațiul, să fie ușor de îngrijit, dar este ideal să te îndrepți către cele despre care se spune că atrag energiile pozitive. Care este planta de apartament care aduce noroc pe toate planurile? E ușor de îngrijit, fiind ideală pentru începători.

Aceasta este planta de apartament care aduce noroc și belșug

Plantele în griveci sunt încărcate de simboluri și semnificații în cultura Feng Shui. În timp ce despre unele se spune că aduc noroc și atrag energiile pozitive, de altele ar trebui să te ferești, pentru că sunt încărcate de energii negative.

Citește și: Plante de balcon care iubesc soarele. Sunt ușor de îngrijit și arată superb, toți vecinii te vor invidia

Una dintre plantele despre care se spune că sunt de bun augur în casă este „planta păianjen”. Denumirea sa științifică este Falangio, dar în limbaj colocvial se mai numește și „voalul miresei”. Este o floare originară din Africa, ale cărei frunze lungi și înguste sunt colorate în două nuanțe de verde.

Este ideală pentru cei care sunt începători sau nu vor să dedice mult timp îngrijirii plantelor. Are nevoie de lumină și căldură, însă nu trebuie să stea în bătaia directă a razelor soarelui. De asemenea, nu trebuie să fie udată des, fiind ideală dacă lipsești mult de acasă. Potrivit credinței Feng Shui, este o plantă care atrage norocul, datorită frunzelor ei bogate.

Citește și: Plante de grădină care înfloresc toată vara. Sunt superbe, te vei bucura de o grădină minunată

Planta de apartament care aduce noroc. Atrage banii și dragostea în viața ta
Planta păianjen mai este numită și voalul miresei

Plante care atrag banii

Potrivit principiilor Feng Shui, este important să ai în casă plante care atrag energiile pozitive, atât pe plan financiar, cât și pe plan personal. Planta de jad este puternic asociată cu banii și se spune că e bine să o ai în casă sau la birou. Frunzele ei sunt mici și rotunde și seamănă cu niște monede, de unde și credința potrivit căreia atrage banii. Crassula ovata este denumirea ei științifică și este ușor de îngrijit.

Citește și: Plante care aduc noroc. Ce trebuie să ai în casă pentru a avea bani, prosperitate și armonie

Bambusul norocos este o altă plantă ușor de îngrijit, pentru că poate fi pusă atât în ghiveci, cât și în vază. Bambusul este asociat cu norocul în cultura Feng Shui și, în funcție de numărul tulpinilor, poate aduce sănătate, fericire, noroc în dragoste sau bogăție.

O altă plantă pe care o poți pune atât în ghiveci, cât și în grădină este Tulsi. Potrivit principiilor Feng Shui, această plantă are capacitatea de a aduce energie pozitivă în casă și de a menține armonia. Se mai numește și „busuiocul sfânt” și poate fi cultivată oriunde, atât în ghiveci, cât și în grădină. Are nevoie însă să fie permanent expusă la lumina soarelui.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *