Plante care alungă insectele din grădina ta. Ce trebuie să plantezi, de fapt. Te scapă în mod natural de dăunători

Plante care alungă insectele din grădina ta. Ce trebuie să plantezi, de fapt. Te scapă în mod natural de dăunători

În fiecare primăvară, grădinarii se luptă cu o serie de probleme și provocări, dar una dintre cele mai frustrante este invazia dăunătorilor. Acești mici „infractori” pot distruge culturile, pot face rău plantelor și pot face munca grea a grădinarului să pară inutilă. Din fericire, există o soluție naturală la aceste probleme: plantele repelente pentru dăunători. Aceste plante sunt capabile să respingă sau să îndepărteze insectele și alte vietăți care pot distruge grădinile și curțile noastre. Iată ce putem planta pentru a scăpa de insectele din grădină.

Plante care alungă insectele din grădina ta

Lavanda

Lavanda este una dintre cei mai populari repelenți. Această plantă frumoasă și parfumată este o alegere excelentă pentru cei care se confruntă cu problema insectelor în grădina lor. Lavanda prespinge muștele, țânțarii și moliile, dar și alți dăunători care își fac loc în jurul culturilor și plantelor. Acesta este motivul pentru care mulți grădinari aleg să planteze lavandă în apropierea legumelor și a altor plante. Pe lângă beneficiile sale repelente, lavanda este și o plantă frumoasă și parfumată care adaugă farmec oricărei grădini.

Busuiocul

Și busuiocul este un alt excelent repelent. Această plantă aromată, folosită în special la mâncare, este o alegere excelentă pentru cultivarea în grădină. Busuiocul este foarte eficient în alungarea insectelor supărătoare. El poate fi plantat pe terasă sau în grădină, unde alungă muscuțițele și alte insecte care atacă anumite culturi precum morcovul, roșiile și sparanghelul.

Rozmarinul

Este un foarte bun repelent și ajută totodată la creșterea sănătoasă a legumelor din grădină. Tufele de rozmarin alungă limacșii (melcii fără cochilie), melcii și musculițele de morcov. Așadar, trece pe lista ta și această plantă aromată și cu siguranță îți va fi de folos.

Crizantema

Pe lângă faptul că este o plată extrem de frumoasă, care oferă un aspect deosebit curții tale, este și o excelentă armă împotriva furnicilor, gândacilor, puricilor și chiar a scarabeului japonez. Mai mult, crizantema te scapă și de un inamic periculos pentru sănătate: căpușele.

Menta sălbatică

Menta sălbatică sau busuiocul cerbilor este un excelent remediu împotriva limacșilor, care atacă de regulă salata și alte legume.

Plante din familia Liliaceae

Ceapa, arpagicul, usturoiul fac parte din familia Liliaceae. Sunt plante bune împotriva țânțarilor din grădină, scrie Libertatea.ro. Dacă pleci în excursie în natură, freacă-ți hainele și pielea cu usturoi sau ceapă și nu vei mai fi atacată de țânțari.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *