Plante care țin departe gândacii de casa ta. Sunt un aliat de nădejde împotriva acestor insecte

Sunt eficiente și ușor de îngrijit

Scris de: Daoud Andra

26 May. 2023

Plante care țin departe gândacii de casa ta. Sunt un aliat de nădejde împotriva acestor insecte

Gândacii reprezintă o problemă majoră atunci când își fac apariția în locuință. Aceștia se înmulțesc rapid, mai ales în sezonul cald, și este o adevărată provocare să scapi de ei fără să apelezi la soluții chimice puternice. Există însă o serie de plante care țin departe gândacii de casa ta. Iată ce flori ar trebui să ai în ghiceci, dacă nu vrei să ai probleme cu insectele.

Remedii naturale: plante care țin departe gândacii

Insectele care apar și se înmulțesc atunci când vine căldura reprezintă o problemă supărătoare pentru oricine. Pentru a ține la distanță anumite insecte precum gândacii și muștele, mulți oameni apelează la soluții chimice puternice, care pot avea efect iritant. Poți scăpa de aceste insecte și cu ajutorul unor ingrediente naturale, la îndemână. Acestea, spre deosebire de spray-uri și soluții, nu îi omoară, ci îi alungă, prin miros.

Citește și: Amestecul puternic cu usturoi care te scapă de gândacii de bucătărie. Trebuie să-l încerci

Una dintre plantele în ghiveci care alungă insectele este Citronella. Este o plantă cu un miros puternic, asemănător cu cel de lămâie. Uleiul esențial de Citronella este prezent și în numeroase spray-uri naturale anti-țânțari, care se aplică pe piele.

O altă plantă eficientă în alungarea insectelor este Lemongrass. Folosită și la gătit, mai ales în preparate cu specific oriental, această plantă aromatică are un miros foarte puternic, ce alungă atât gândacii, cât și muștele și țânțarii.

Florile de gălbenele au, de asemenea, un miros care respinge insectele. Acele flori de culoare galben intens, folosite pentru prepararea unguentelor, sunt eficiente în a ține la distanță insectele. Poți pune ghiveciul cu gălbenele în bucătărie sau pe balcon, pentru a ține departe gândacii.

Citește și: Trei ingrediente din bucătărie împotriva gândacilor din casă. Te scapă definitiv de ei

Plante care țin departe gândacii de casa ta. Sunt un aliat de nădejde împotriva acestor insecte
Citronella

Alte sfaturi practice pentru a ține departe gândacii

Dacă locuiești la bloc, trebuie să știi că gândacii circulă prin zona țevilor de încălzire, prin gurile de aerisire și pot trece foarte ușor dintr-o locuință în alta, mai ales dacă există crăpături în pereți.

Pentru ca insectele să nu vină de la vecini, trebuie să te asiguri că acoperi toate orificiile pe unde ar putea intra. De asemenea, ai grijă la depozitarea alimentelor. Nu păstra pungi cu pâine, biscuiți sau alte alimente, deschise, în bucătărie sau în cămară, pentru că gândacii se vor aduna acolo unde sunt surse de hrană.

Citește și: 5 plante care țin gândacii la distanță. Unde e bine să le așezi în casă, funcționează de minune

Apoi, asigură-te că duci gunoiul cât mai des, pentru că resturile alimentare pot, de asemenea, să atragă insectele în casa ta. Aruncă gunoiul zilnic, dacă nu vrei ca acesta să se transforme în sursă de atracție pentru insectele nedorite.

Deratizarea este întotdeauna o soluție eficientă dacă în blocul în care locuiești este invazie de insecte. Igienizarea spațiilor comune cu soluții chimice îndepărtează insectele, iar acestea vor dispărea și din apartamente.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *