Povestea de succes a fetei bolnave de vitiligo care a devenit fotomodel internațional. Râdeau de ea, în adolescență, din cauza pielii ei

Povestea lui Winnie Harlow, fotomodelul care suferă de vitiligo și a schimbat standardele frumuseții.
Povestea de succes a fetei bolnave de vitiligo care a devenit fotomodel internațional. Râdeau de ea, în adolescență, din cauza pielii ei

Povestea de succes a fetei bolnave de vitiligo care a devenit fotomodel internațional. Modelul canadian Winnie Harlow nu a avut o copilărie ușoară. La vârsta de patru ani a fost diagnosticată cu vitiligo, o boală incurabilă a pigmentării pielii, care determină dezvoltarea unor pete incolore pe corpul unei persoane.

Povestea impresionantă a fotomodelului Winnie Harlow

Hărțuită pentru felul în care arăta, colegii ei de la școală au batjocorit-o cu porecle crude precum „vacă” sau „zebră”. „Hărțuirea a fost atât de gravă încât am fost forțat să renunț și să fiu educată acasă.”, își amintește Harlow.

A copilărit în Etobicoke, la periferia de vest din Toronto. Pe parcursul anilor Winnie a avut de înfruntat comentariile agresive și răutăcioase ale colegilor ei. „Nu cred că starea pielii mele mi-a afectat stima de sine la fel de mult cum mi-au afectat-o oamenii din jurul meu”, spunea tânăra de douăzeci de ani. „Au fost părerile altora.”

Povestea de succes a fetei bolnave de vitiligo
Winnie Harlow

„Cred că frumusețea este în ochii privitorului”

O întâlnire întâmplătoare cu jurnalista din Toronto, Shannon Boodram a condus la realizarea unui videoclip pe YouTube despre Winnie și starea ei. Videoclipul a strâns rapid peste 150.000 de accesări. Boodram a fost cea care a încurajat-o pe Winnie, care avea doar șaisprezece ani la acea vreme, să se gândească la modeling.

„M-a sunat și mi-a spus că ar trebui să continui să fac modelling pentru că sunt fotogenică și sunt o fire naturală”, spune Winnie. „De fapt, nu credea că aceasta fusese prima mea ședință foto.”

Winnie a devenit apoi subiectul unei frenezii media cu articole publicate în The Daily Mail și Access Hollywood. Succesul ei a cunoscut apogeul în 2014, odată cu participarea la legendarul concurs America’s Next Top Model al lui Tyra Banks.

Într-o industrie plină de stereotipuri depășite ale frumuseții, Winnie redefinește standardele globale de frumusețe. „Cred că frumusețea este în ochii privitorului”, spune Winnie, care este imaginea brandului internațional Desigual.

Winnie Harlow redefinește standardele globale de frumusețe

În anul 2016, Winnie avea deja peste un milion de urmăritori pe Instagram și a devenit imaginea brandului spaniol de modă Desigual. De asemenea, a fost fotografiată de fotograful și directorul platformei online SHOWstudio Nick Knight. Portofoliul lui Nick include nume celebre precum Kate Moss, Lady Gaga și Kanye.

„Întotdeauna spun că ar trebui să te concentrezi pe propria ta părere despre tine, mai degrabă decât pe opiniile altora”, concluzionează ea.

Aspectele emoționale ale vieții cu vitiligo sunt foarte reale, dar adesea trecute cu vederea. Mulți copii care suferă de această tulburare se confruntă cu tachinări și agresiuni flagrante. Mulți oameni întârzie să accepte schimbarea și se tem de orice este în afara normei. Totuși Winnie consideră că aceste diferențe sunt cele care ne fac unici și autentici. Străduindu-se să facă moda mai puțin aspirațională și mai inspirațională, Winnie continuă să fie o inspirație pentru oamenii din jur.

Citește și păpușa de la Glina”, fotomodel în Dubai, la doar 16 ani: „Orice este posibil, eu sunt exemplul clar” EXCLUSIV

sursa foto: Instagram.com

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.