Povestea de succes a fetei bolnave de vitiligo care a devenit fotomodel internațional. Râdeau de ea, în adolescență, din cauza pielii ei

Povestea lui Winnie Harlow, fotomodelul care suferă de vitiligo și a schimbat standardele frumuseții.
Povestea de succes a fetei bolnave de vitiligo care a devenit fotomodel internațional. Râdeau de ea, în adolescență, din cauza pielii ei

Povestea de succes a fetei bolnave de vitiligo care a devenit fotomodel internațional. Modelul canadian Winnie Harlow nu a avut o copilărie ușoară. La vârsta de patru ani a fost diagnosticată cu vitiligo, o boală incurabilă a pigmentării pielii, care determină dezvoltarea unor pete incolore pe corpul unei persoane.

Povestea impresionantă a fotomodelului Winnie Harlow

Hărțuită pentru felul în care arăta, colegii ei de la școală au batjocorit-o cu porecle crude precum „vacă” sau „zebră”. „Hărțuirea a fost atât de gravă încât am fost forțat să renunț și să fiu educată acasă.”, își amintește Harlow.

A copilărit în Etobicoke, la periferia de vest din Toronto. Pe parcursul anilor Winnie a avut de înfruntat comentariile agresive și răutăcioase ale colegilor ei. „Nu cred că starea pielii mele mi-a afectat stima de sine la fel de mult cum mi-au afectat-o oamenii din jurul meu”, spunea tânăra de douăzeci de ani. „Au fost părerile altora.”

Povestea de succes a fetei bolnave de vitiligo
Winnie Harlow

„Cred că frumusețea este în ochii privitorului”

O întâlnire întâmplătoare cu jurnalista din Toronto, Shannon Boodram a condus la realizarea unui videoclip pe YouTube despre Winnie și starea ei. Videoclipul a strâns rapid peste 150.000 de accesări. Boodram a fost cea care a încurajat-o pe Winnie, care avea doar șaisprezece ani la acea vreme, să se gândească la modeling.

„M-a sunat și mi-a spus că ar trebui să continui să fac modelling pentru că sunt fotogenică și sunt o fire naturală”, spune Winnie. „De fapt, nu credea că aceasta fusese prima mea ședință foto.”

Winnie a devenit apoi subiectul unei frenezii media cu articole publicate în The Daily Mail și Access Hollywood. Succesul ei a cunoscut apogeul în 2014, odată cu participarea la legendarul concurs America’s Next Top Model al lui Tyra Banks.

Într-o industrie plină de stereotipuri depășite ale frumuseții, Winnie redefinește standardele globale de frumusețe. „Cred că frumusețea este în ochii privitorului”, spune Winnie, care este imaginea brandului internațional Desigual.

Winnie Harlow redefinește standardele globale de frumusețe

În anul 2016, Winnie avea deja peste un milion de urmăritori pe Instagram și a devenit imaginea brandului spaniol de modă Desigual. De asemenea, a fost fotografiată de fotograful și directorul platformei online SHOWstudio Nick Knight. Portofoliul lui Nick include nume celebre precum Kate Moss, Lady Gaga și Kanye.

„Întotdeauna spun că ar trebui să te concentrezi pe propria ta părere despre tine, mai degrabă decât pe opiniile altora”, concluzionează ea.

Aspectele emoționale ale vieții cu vitiligo sunt foarte reale, dar adesea trecute cu vederea. Mulți copii care suferă de această tulburare se confruntă cu tachinări și agresiuni flagrante. Mulți oameni întârzie să accepte schimbarea și se tem de orice este în afara normei. Totuși Winnie consideră că aceste diferențe sunt cele care ne fac unici și autentici. Străduindu-se să facă moda mai puțin aspirațională și mai inspirațională, Winnie continuă să fie o inspirație pentru oamenii din jur.

Citește și păpușa de la Glina”, fotomodel în Dubai, la doar 16 ani: „Orice este posibil, eu sunt exemplul clar” EXCLUSIV

sursa foto: Instagram.com

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
E din ce în ce mai rău! Planurile pentru ÎNMORMÂNTARE, GRĂBITE, anunţul care dă fiori....
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Racii și alte patru zodii în avantaj. Alinierea planetelor aduce succes
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *