Presară acest condiment secret peste plante și urmărește ce se întâmplă. Remediul genial al grădinarilor cu experiență

Este util nu doar în bucătărie, ci și în activitățile de grădinărit.
Presară acest condiment secret peste plante și urmărește ce se întâmplă. Remediul genial al grădinarilor cu experiență

Turmericul sau curcuma, cum i se mai spune, este un condiment oriental care are nenumărate întrebuințări în gospodărie. Deși cel mai adesea este folosit de gospodine în mâncărurile pe care le prepară, acest condiment aromat aduce numeroase beneficii și plantelor noastre. Iată ce se întâmplă dacă presari turmeric peste plante.

Presară acest condiment secret peste plante și urmărește ce se întâmplă

După cum știți, dacă aveți o grădină plină de legume și plante, cel mai bine este să evitați utilizarea pesticidelor și a îngrășămintelor chimice. Acestea sunt pline de substanțe toxice care sunt periculoase pentru sănătatea oamenilor și a animalelor. Când vine vorba de grădinărit, cel mai bine este să folosiți produse 100% naturale, așa cum este și turmericul.

Citește și: Udă florile bolnave cu această infuzie și își vor reveni. Doar experții știu secretul

Turmericul poate fi utilizat în diferite moduri în grădina noastră. El prezintă o serie de beneficii pentru plante.

Este un puternic repelent natural pentru furnici

Atunci când sunt prea multe furnici în grădină, acestea pot fi o adevărată pacoste pentru plante. Puteți folosi turmericul pentru a le ține la distanță într-un mod ecologic. Furnicile urăsc mirosul de turmeric. În plus, este foarte de ușor de folosit. Trebuie doar să presari pudră de turmeric pe sol, în jurul plantelor. Doar câteva degete de turmeric sunt suficiente pentru a alunga insectele, așa că folosiți-o cu moderație.

Citește și: Cum scapi de ploșnițele de pat. Iată ce trebuie să faci, de fapt. Trucul ideal

Turmericul respinge gândacii de făină

Protejându-vă plantele de furnici, le protejați și de făinare. Iar atunci când puneți turmeric în jurul plantelor, împușcați doi iepuri dintr-o lovitură: va respinge furnicile și făinarea în același timp.

Este un pesticid 100% natural

Condimentul respinge furnicile, făinarea, dar asta nu e tot! Este, de asemenea, un repelent eficient, 100% natural, împotriva unui număr mare de dăunători din grădină. Inclusiv speciile dăunătoare care fac ravagii printre plantele tale. Așa că te poți baza pe el fără probleme!

Un agent antifungic foarte eficient

În grădină, adesea, ne confruntăm nu doar cu dăunători, ci și cu o altă problemă recurentă: este vorba de bolile plantelor cauzate de ciupercile patogene.

Mulți oameni cred că, pentru a-și proteja plantele de ciuperci, trebuie să folosească fungicide de sinteză. Numai că, la fel ca și în cazul pesticidelor, aceste produse reprezintă un real pericol pentru mediu și pentru sănătatea ta.

Ei bine, pe lângă faptul că respinge dăunătorii, turmericul este și un puternic fungicid natural. De fapt, cercetătorii au descoperit că acest condiment are proprietăți antifungice și antibacteriene puternice asupra plantelor. Datorită conținutului său ridicat de curcumină, condimentul poate pune capăt dezvoltării ciupercilor. Acest lucru îl face un aliat natural de nădejde în lupta împotriva bolilor fungice ale plantelor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se întâmplă cu Kate Middleton și prințul William, după anunțul șocant al bolii
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *