Presară bicarbonat de sodiu pe aceste locuri din baie și așteaptă 30 de minute. Efectul e uluitor

Trucuri foarte utile pentru baia ta
Presară bicarbonat de sodiu pe aceste locuri din baie și așteaptă 30 de minute. Efectul e uluitor

Baia reprezintă cel mai expus loc la umiditate din casă. Astfel este și cel mai predispus loc la apariția mucegaiului. Din fericire, există soluții. Nu, nu ai nevoie de produse scumpe din comerț, trebuie să știi doar câteva trucuri simple pentru care îți trebuie doar ingrediente din bucătărie.

Trucuri pentru curățarea băii. De ce ai nevoie ca să scapi de mucegai

Mucegaiul, mai ales cel negru, se îndepărtează destul de dificil. De asemenea, este și cel mai periculos deoarece atunci când încerci să îl îndepărtezi eliberează spori care nu sunt buni pentru sănătate deoarece provoacă alergii și astm. Pe lângă faptul că este inestetic, mucegaiul deteriorează și materialele din baie. Așadar, e foarte important să te asiguri că nu te vei confrunta cu el!

Cum să scapi de mucegai cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Pentru a curăța rapid și ușor mucegaiul acumulat în baie, cum e zona chiuvetei sau a dușului ai nevoie de bicarbonat de sodiu, oțet alb și apă caldă. Amestecă un litru de apă caldă cu trei sferturi de oțet alb și două linguri de bicarbonat de sodiu. Agită puternic pentru toate ingredientele să se amestece bine, apoi toarnă totul direct pe petele de mucegai. Lasă să acționeze pentru aproximativ jumătate de oră. Folosește apoi o periuță de dinți sau un burete pentru a freca zona respectivă și pentru a ajunge în colțurile care sunt mai dificil de curățat. Clătește apoi cu un jet de apă fierbinte.

O altă soluție este cu alcool și peroxid de hidrogen (apă oxigenată). Folosește apă fierbinte amestecată cu alcool etilic 80% sau poți folosi și peroxid de hidrogen, adică apă oxigenată. Se folosesc aceleași amestecuri ca în cazul bicarbonatului de sodiu și se procedează la fel.

Vezi și – Produsul ieftin care te scapă de mucegaiul din dulapuri. Este util și pentru pereții și cabina de duș

Cum poți preveni apariția mucegaiului

Cel mai important lucru este să păstrezi mereu baia curată și uscată. Dacă are fereastră e bine să fie deschisă pentru ventilare și pentru ca apa să nu stagneze. E bine ca după fiecare folosire a băii să deschizi fereastra pentru ca zonele udate să se usuce. De asemenea, indiferent de felul în care arată dușul sau chivueta e bine ca acestea să fie curățate cu una dintre soluțiile de mai sus cel puțin o dată pe lună.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *