Prietenii au uitat-o pe Rona Hartner. Singurele vedete care au venit la înmormântarea artistei FOTO EXCLUSIV

Moartea Ronei Hartner a cutremurat o țară întreagă. Artista în vârstă de 50 de ani a pierdut lupta cu cancerul, iar vineri, 1 decembrie, a fost condusă pe ultimul drum. La înmormântarea sa în Cimitirul Bellu Catolic au fost familia, prietenii apropiați și doar câteva vedete. Cu toate că mulți și-au exprimat regretul că Rona Hartner a murit, doar două persoane publice au ținut să-i fie la căpătâi. Este vorba despre Aurel Pădureanu și Ioana Tufaru. În schimb, bunele ei prietene, Liza Panait și Ozana Barabancea, au lipsit.

Rona Hartner, uitată de artiștii români

„Rona a fost un om de-o sensibilitate aparte, cu un suflet fenomenal. Ar fi trebuit mult mai mult mediatizată. După ce moare un artist mare, se idolatrizează. Îmi pare rău, Dumnezeu să o odihnească și o pun alături de cele mai mari personaje. Ca să faci această meserie trebuie să ai un talent fenomenal, trimis de Divinitate.

A avut talentul ăsta… Era în permanență veselă, nu o vedeai nicio tristă sau supărată. De fiecare dată când o întâlneam, cântam și râdeam. Ea și Cornelia au fost prietene bune. Regret enorm de mult, a fost o ființă fenomenală. Ar trebui să ne respectăm artiștii cât sunt în viață. Drum lin către stele și Dzeu să o așeze alături de cele mai mari personalități ale lumii”, ne-a declarat Aurel Pădureanu, soțul regretatei Cornelia Catanga.

Dezvăluiri făcute de Ioana Tufaru

Cea de-a doua vedetă prezentă la înmormântarea Ronei Hartner a fost fiica regretatei Anda Călugăreanu, Ioana Tufaru:

„Pe Rona o cunosc de 30 de ani cred, dacă nu mai bine. Ne-am înțeles foarte bine, când mie mi-a fost greu, Rona m-a ajutat. Ea i-a fost studentă în facultate mamei mele. Mama mea a fost profesoară la Facultatea de Teatru. Eu acum lucrez la o carte despre mama mea și mă bucur că Rona a apucat să îmi scrie și ea câteva gânduri. I-am cerut ieri acordul surorii sale să le public, așa mi se pare normal. (…)

Îmi pare foarte rău. Nu îmi vine să cred. Am să rămân cu energia ei debordantă pe care o avea, cu zâmbetul ei, cu frumusețea ei interioară. Mai ales, am învățat de la ea un lucru foarte important, oricât ai fi de bolnav și de jos, trebuie să înfrunți totul cu zâmbetul pe buze. Și mama mea a murit tot de cancer, dar ea nu era atât de deschisă. Rona știa ce se întâmplă, ea a căzut din senin, așa, mai ales că în octombrie a avut concert din câte știu. M-am rugat foarte mult pentru ea, mai ales că fetița ei are 15 ani, așa aveam și eu când a murit mama mea de cancer. (…) E greu, sunt lucruri triste care te dor”, potrivit Viva!.

Vezi și Tatăl fiicei Ronei Hartner, vizibil transformat lângă sicriul artistei. Cum arată Rocco Sedano FOTO EXCLUSIV

Ozana Barabancea i-a fost prietenă

Între Ozana Barabancea și Rona Hartner a fost o prietenie de mulți ani. Pe lângă carierele înfloritoare, cele două erau unite și de credința în Dumnezeu:

„(…) Eu cred că Rona epata, nu puteai să îi faci față și cred că foarte mulți din artiștii din România au invidiat-o pentru câtă forță avea. Era inepuizabilă. Era o artistă inepuizabilă. Niciodată nu obosea, niciodată nu se plângea. Era permanent studioasă. Știu că era studentă la jazz la o facultate și am rugat-o să facă rost de niște partituri, m-a ajutat”, a povestit Ozana Barabancea la Star Matinal.

„Trăia clipa, nu conta ce vine a doua zi”

Pe de altă parte, creatoarea de modă Liza Panait a dezvăluit când a avut ultima discuție cu Rona Hartner și cum se simțea.

„Ea a doua zi după prezentare și a venit să ia rochia și coronița din prezentare. A luat și voalul verde și cerceii pe care i-a purtat. Ea o iubea foarte mult pe Frida Khalo. Semăna foarte mult și a avut foarte multe în comun cu ea. Trăia clipa, nu conta ce vine a doua zi. Avea un album de poze cu coronița și rochia aceasta, care va rămâne rochia ei de suflet. Iar eu i-am dat-o cu tot sufletul. Mi-ar fi plăcut ca Rona să fi fost înmormântată în rochia aceasta, care era făcută pe măsurile ei, special pentru ea”, a declarat Liza Panait într-un interviu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *