Primul semn care îți arată că produsele tale de machiaj au expirat. Trebuie să le arunci imediat la gunoi dacă observi asta

Cum îți dai seama că produsele de machiaj pe care le folosești au expirat.
Primul semn care îți arată că produsele tale de machiaj au expirat. Trebuie să le arunci imediat la gunoi dacă observi asta

Produsele de machiaj se numără printre cele mai utilizate tipuri de cosmetice. Ca să obții mereu un machiaj impecabil și, mai ales, pentru a menține sănătatea pielii tale, trebuie să le corzi o atenție deosebită. Mai exact,trebuie să fii foarte atentă la semnele care îți dau de înțeles că aceste produse au expirat.

Rimelul, luciul de buze sau mai ales fondul de ten pot provoca o serie de infecții dacă sunt utilizate după ce au depășit termenul de valabilitate. De aceea, din când în când, este bine să arunci o privire mai atentă la cosmeticele tale pentru a le verifica. Iată cum îți poți da seama că produsele tale de machiaj au expirat.

Primul semn care îți arată că produsele tale de machiaj au expirat

Mai multe semne ar putea să te pună pe gânduri. Dar trebuie să acorzi o atenție deosebită texturii, consistenței și mai ales parfumului.

Primul semn care îți arată că produsele tale de machiaj au expirat

Consistența s-a schimbat

Când produsele încep să se usuce sau devin lipicioase, înseamnă că nu mai trebuie să le folosești. De asemenea, dacă ingredientele încep să se separe vizibil, îți indică semne sigure că au expirat.

De exemplu, fondul de ten lichid tinde să devină mai gros până începe să se adune. Uscarea este iarăși destul de comună pentru produsele de machiaj precum rimelul și eye liner-ul pentru ochi.

Textura pare decolorată

Orice semn de decolorare sau modificări ale mirosului indică faptul că produsele cosmetice trebuie să fie înlocuite. Deși acest lucru pare mai greu de depistat în cazul fardului de pleoape sau al creionului de ochi, alte produse de îngrijire a pielii pot să fie mai ușor de analizat. O cremă hidratantă sau fardul lichid de pleoape pot oferi semne vizibile când textura este decolorată.

Miros neplăcut

Un produs parfumat poate începe în mod natural să-și piardă o parte din aromă pe măsură ce îmbătrânește. Însă, când produsele fără parfum încep să emane un miros ciudat în loc de aroma obișnuită, sigur trebuie să le arunci. Acesta este unul dintre cele mai clare semne că ai de-a face cu un produs expirat.

Sigur, este de înțeles să vrei să folosești cât mai mult timp produsele favorite sau produsele care au fost mai scumpe. Pentru a le prelungi utilizarea înaintea datei de expirare, este bine să iei în considerare împărțirea lor în recipiente mai mici, etanșe. Astfel le poți păstra mai proaspete pentru mai mult timp. Dar oricât ai prefera anumite produse de machiaj, atunci când își modifică mirosul sau consistența, cel mai bun lucru de făcut este probabil să le înlocuiești.

Citește și ce valabilitate au produsele cosmetice, de fapt. Nu are legătură cu termenul afișat pe etichetă

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.