Procesul Simonei Halep de la TAS s-a încheiat. Ce a dezvăluit sportiva la ieşirea din tribunal: “Mi-a dat şansa”

Sportiva este optimistă cu privire la verdict

Scris de: Daoud Andra

09 Feb. 2024

Pentru Simona Halep s-au încheiat cele trei zile de audieri de la TAS, în dosarul de dopaj. La ieșirea din sala de audieri, sportiva româncă a făcut primele declarații. Halep este încrezătoare că adevărul va ieși la iveală.

S-a încheiat audierea Simonei Halep

Simona Halep a fost prezentă zilele acestea la Lausanne, acolo unde se află sediul Tribunalului de Arbitraj Sportiv. La aproape un an și jumătate de când a fost suspendată, sportiva a avut șansa de a-și susține pledoaria în fața tribunalului. După cea de-a treia zi de audieri, Halep le-a declarat jurnaliștilor că este încrezătoare că adevărul va ieși la suprafață, însă nu a putut să dea detalii din proces.

Citește și: Cum a fost surprinsă Simona Halep, alături de Patrick Mouratoglou, în plin scandal de dopaj. Fostul antrenor al sportivei va fi audiat și el

”Nu pot să vă spun nimic de la audieri, dar vă pot spune că această audiere mi-a dat şansa să-mi prezint apărarea, încrederea mea e intactă, se va demonstra că nu am avut niciodată intenţia de a mă dopa. Am încredere că adevărul va ieşi la suprafaţă. De abia aştept să revin pe teren şi de abia aştept să încerc să fac tot ce pot acolo. O să vorbim când o să am posibilitatea. Vă mulţumesc că aţi stat aici atâtea zile, în frig şi ploaie. Vom vorbi. Nu ştiu când va veni verdictul”, a spus Simona Halep, potrivit eurosport.ro.

Procesul Simonei Halep de la TAS s-a încheiat. Ce a dezvăluit sportiva la ieşirea din tribunal
Simona Halep a fost audiată la TAS

Halep așteaptă să primească verdictul

Pe lângă sportivă, TAS i-a mai audiat și pe fostul ei antrenor, Patrick Mouratoglou și pe fizioterapeuta Candice Gotier, dar și pe alți martori și experți care ar putea avea o influență în proces. Sportiva din Constanța își așteaptă verdictul, însă nu se știe o dată clară la care TAS va pronunța sentința în cazul ei.

Audierea Simonei Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv s-a încheiat astăzi la 15:30, conform programului. Părțile au fost informate că urmează hotărârea arbitrală care să cuprindă decizia și motivele. Nu a fost anunțată o dată anume cu privire la notificarea deciziei definitive.

Comisia de la Lausanne care a audiat-o pe Halep urmează să dezbată și să dea un verdict în cazul de dopaj. Jucătoarea de tenis este suspendată din octombrie 2022, după ce a fost depistată pozitiv la teste cu o substanță interzisă numită Roxadustat. Halep a apelat la avocați pentru a-și construi apărarea, iar cazul ei a fost analizat inițial de către un tribunal independent din Londra.

Citește și: Cum a apărut Simona Halep în prima zi de audieri la TAS. Are loc procesul decisiv pentru cariera ei

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a stabilit, în toamna anului trecut, ca Halep să fie suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj. Sportiva nu a fost mulțumită de verdictul dat de acest for, așa că a făcut apel pentru ca dosarul ei să se judece la TAS, instanța supremă în ceea ce privește arbitrajul sportiv.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *