Program BIAS 2022. Cel mai mare show aviatic din țară a început. Primele imagini

BIAS revine cu un sepcatacol de zile mari după doi ani de pauză.
Program BIAS 2022. Cel mai mare show aviatic din țară a început. Primele imagini

Program BIAS 2022. Organizatorii celui mai mare show aviatic din România, Bucharest International Air Show, au anunțat că evenimentul se va desfășura duminică (4 septembrie 2022). Inițial, era stabilit pentru ziua de sâmbătă, însă din cauza condițiilor meteo a fost amânat pentru a doua zi din acest weekend. Vezi mai jos detalii esențiale și primele imagini de la cel mai mare show aviatic din țară!

BIAS 2022. Primele imagini de la cel mai mare show aviatic din țară

BIAS 2022 a început în forță, la Băneasa, cu demonstrații spectaculoase și cu participarea celor mai buni piloți din aviația civilă și miltară din România. Evenimentul are loc după o absență de doi ani.

Peste 100 de aeronave vor putea fi observate în cadrul celui mai mare show aviatic din țară. La BIAS 2022, vor putea fi văzute avioane F16 ale Forțelor Aeriene Române, alături de care vor mai evolua, azi, aparate de zbor din mai multe forțe aeriene, ale Forțelor Aeriene Italiene, Maghiare, Germane.

Demonstrații spectaculoase la BIAS 2022
Demonstrații spectaculoase la BIAS 2022

Nu mai puțin de 130 de piloți vor lua parte la acest eveniment.

BIAS 2022 a început la Băneasa
BIAS 2022 a început la Băneasa

 

Program BIAS 2022. Ediția de anul acesta va avea loc duminică, 4 septembrie

Bucharest International Air Show a ajuns la cea de-a XII-a ediție și promite un show aviatic de zile mari pe Aeroportul Internațional Băneasa. Ediția de anul acesta este dedicată primei femei parașutist din România, Smaranda Brădescu, dar și Aeroportului „Aurel Vlaicu”, ce împlinește 110 de existență.

Show-ul aviatic se va desfășura duminică, 4 septembrie, la Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu și ROMAERO, de la ora 10:00. Accesul publicului se face începând cu ora 08:00.

”Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, evenimentul a fost amânat pentru duminică, 04 septembrie, evoluțiile vor începe la ora 10:00, accesul publicului va fi permis începând cu ora 08:00.

Sâmbătă, 03 septembrie, pentru iubitorii de aviație, expoziția va fi deschisă între orele 12:00 – 20:00. De asemenea, tot mâine, dacă vremea va permite, se vor desfășura antrenamente.”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Bucharest Air Show.

Vineri și sâmbătă, tot pe Aeroporul Băneasa, au loc antrenamentele piloților, care își vor arăta măiestria în mânuirea aparatelor de zbor, duminică, în fața publicului.

BIAS 2022
Numeroase avioane vor putea fi văzute în cadrul evenimentului

Cine sunt participanții de la BIAS 2022

Cerul Capitalei va fi survolat de aparate de zbor aparținând Forțelor Aeriene Române, Aeroclubului României, MAI, Tarom și Forțelor Aeriene Italiene. Spectacolul va fi întregit de Iacării Acrobați și de celebrul piloT Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobație. De asemenea, în cadrului show-ului va avea loc și o premieră.

„Vin alături de noi și italienii, care vor zbura cu trei aeronave diferite. Va fi o senzație evoluția unui avion de transport spartan, care va face acrobație. E o premieră, este impresionant. Vor avea și un Eurofighter Typhoon, un avion cu doua motoare supersonic foarte nervos și manevrabil”, a spus George Rotaru, directorul al Aeroclubului României, potrivit Euronews.

BIAS 2022
BIAS 2022

Peste 150 de piloți iau parte la eveniment

În total, peste 150 de piloți promit un show de zile mari la manșa aparatelor de zbor

”Show-ul se organizează pe platfoma de la Aeroportul Băneasa și Romaero, accesul se face prin Romaero, este liber pentru toți participanții, cu mențiunea că nu există locuri de parcare în zonă. Recomandarea noastră este ca publicul să vină cu mijloace de transport în comun, cu biciclete sau orice altceva, pentru că nu au unde să parcheze în întreaga zonă Băneasa”, a declarat Valentin Iordache, purtător de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București, potrivit sursei citate.

Program BIAS 2022
Program BIAS 2022

Smiley va concerta în încheierea evenimentului

După încheierea spectacolul aviatic, publicul se va putea bucura în de concertul îndrăgitului Smiley, care va începe de la ora 20:30. Artistul are o relație specială cu aviația militară și asta datorită tatălui său, care a fost pilot de vânătoare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
8.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *