Program magazine Rusalii 2022. Ce orar au Auchan, Carrefour, Mega Image, Lidl, Penny, Kaufland, Cora, Profi și Ikea

Program magazine Rusalii 2022. Rusaliile ortodoxe 2022 se sărbătoresc la 50 de zile după Paște 2022 și la 10 zile după Înălțarea Domnului
Program magazine Rusalii 2022. Ce orar au Auchan, Carrefour, Mega Image, Lidl, Penny, Kaufland, Cora, Profi și Ikea

Program magazine Rusalii 2022, una dintre cele mai importante sărbători. Sărbătoare Rusaliilor este una dintre cele mai vechi sărbători creștine, iar anul acesta, este sărbătorită pe 13 iunie, într-o zi de luni. În această zi, creștinii sărbătoresc Pogorârea Sfântului Duh. Că este zi de sărbătoare, iar românii au liber de la stat, și programele magazinelor ar putea fi diferit față de o zi normală. Iată ce orar au Auchan, Carrefour, Mega Image, Lidl, Penny, Kaufland, Cora, Profi și Ikea.

Ce program au magazinele de Rusalii 2022

Rusaliile ortodoxe 2022 se sărbătoresc la 50 de zile după Paște 2022 și la 10 zile după Înălțarea Domnului, pică în acest an pe 12, respectiv 13 iunie. Iată ce orar au Auchan, Carrefour, Mega Image, Lidl, Penny, Kaufland, Cora, Profi și Ikea.

Într-o zi de sărbătoare, cele mai importante supermarketuri și hipermarketuri din România ar putea funcționa după un orar diferit. Astfel că, aveți mai jos detalii despre programul acestor magazine.

Program Rusalii 2022 Kaufland

De Rusali magazinele Kaufland au program normal, mai puțin cele care se află în mall-uri care respectă programul centrului comercial. Astfel că, acestea se deschid la ora 7.00 și închid la ora 22.00.

Program Rusalii 2022 Profi

La Profi puteți ajunge la aceeași oră ca și pânp acum și asta pentru că programul este același cu care v-ați obișnuit, de la 9.00- la 22.00.

Program Rusalii 2022 Ikea

Ikea anunță program normal de Rusalii Magazinele își așteaptă clienții zilnic de la 10.00-21.00. Pe site-ul oficial Ikea, compania anunță că de Rusalii programul poate fi diferit. De asemenea, în zilele de weekend magazinul se deschide de la ora 9.00 și se înghide la ora 21.00.

Program Rusalii Carrefour

Magazinele Carffour își deschid porțile începând cu ora 9.00. Este posibil ca cele care se află în centrele comerciale, cum ar fi mall-ul, să aibă un program mai scurt.

De Rusali magazinele Kaufland au program normal, mai puțin cele care se află în mall-uri care respectă programul centrului comercial.

Program Rusalii 2022 Lidl

Pe 20 iunie, de Rusalii programul magazinelor LIDL este normal și nu este afectat de sărbătoarea legală de atazi.

Program Rusalii 2022 Mega Image

Mega Image invită clienții să cumpere produse de strică necesitate, nu în cantități mari și să evite plata cu numerar. Programul este la fel ca cel dintr-o zi normală, 7.00- 23.00.

Program Rusalii 2022 Cora

Magazinele Cora și-au deschis porțile la ora 08:00 și se închid la ora 22:00, programul de Rusalii este normal luni 13 iunie.

Program Rusalii 2022 Penny

Magazinele Penny au același program ca într-o zi normală de lucru, 7.00- 21.00, de luni până duminică. Astfel că, puteți merge la cumpărături, ca în orice zi obișnuită.

Tradiții și obiceiuri de Rusalii

Ca și în cazul altor sărbători și Rusalii este o sărbătoare iportantă, încărcată de tradiții și obiceiuri. Acestea sunt păstrate cu sfințenie de toți creștinii.

 

  • În tradiția creștină se spune că cei care se ceartă în Lunea Sfântului Duh vor avea parte de necazuri.
  • Oamenii duc la biserică, spre sfințire, ramuri de tei, nuc, plop sau stejar, pentru a le folosi pentru a alunga răul şi bolile
  • În această zi nu se muncește. Nu se spală și nu se merge la câmp
  • Teiul fereşte gospodăriile de grindină sau de duhurile rele ale zânelor
  • În trecut, preoții mergeau la câmp împreună cu țăranii ca să se roage pentru o recoltă bogată și să stropescă ogoarele cu apă sfințită.
  • De asemenea, de Rusalii nu se coase, nu se taie, tunde, nu se face curat în casă, și nici nu se curăță grădinile
  • De Rusalii este bine să dai de pomană oamenilor care vin la biserică, la primele ore ale dimineții.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Fotografiile care o ajută pe Lora să nu se abată de la planurile ei
7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *