Programul Târgului de Crăciun București 2022. Între ce ore este deschis în timpul săptămânii și în weekend

Ce surprize au fost pregătite pentru bucureșteni la Târgul de Crăciun
Programul Târgului de Crăciun București 2022. Între ce ore este deschis în timpul săptămânii și în weekend

Programul Târgului de Crăciun București 2022. Târgul de Crăciun din București s-a deschis, iar bucureștenii trebuie să știe care este programul acestuia pentru a putea merge, așa cum se întâmplă în fiecare an. Târgul din Piața Constituției s-a deschis duminică, pe data de 20 noiembrie, la ora 10:00 dimineața și va putea fi vizitat până pe data de 26 decembrie.

A fost montată o roată panoramică uriașă

Nicușor Dan a anunțat pe rețelele de socializare că a fost montată o roată panoramică uriașă, iar căsuțele pentru meșteri, artizani și mâncare tradițională sunt aproape gata. De asemenea, pentru iubitorii de fotbal, a fost montat un ecran uriaș unde vor fi transmise meciurile din Campionatul Mondial.

„Atracţia Târgului, roata panoramică uriaşă, a fost deja montată, căsuţele pentru meşteri, artizani şi pentru bucătarii de mâncare tradiţională sunt frumos decorate cu crenguţe de brad, iar scena şi patinoarul sunt aproape gata. Căsuţele din turtă dulce, soldăţeii şi renii cu siguranţă îi vor încânta pe copii. Pentru cei mari, iubitori ai fotbalului, vom avea un ecran uriaş pe care vor fi transmise meciurile din Campionatul Mondial, interviuri la vestiare sau scene de culise care nu se văd la televizor”, a scris primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

Programul Târgului de Crăciun București 2022

Târgul de Crăciun este deschis publicului de luni până vineri în intervalul 12:00 – 23:00, iar în weekend, poate fi vizitat între orele 10:00 și 23:00. Intrarea la Târgul de Crăciun este liberă.

Ce surprize au fost pregătite pentru bucureșteni la Târgul de Crăciun

Primăria Capitalei a transmis un comunicat prin care a anunțat că Târgul de Crăciun va avea mai multe zone tematice, unde oamenii se pot distra pe tot parcursul zilei.

„Zona cumpărăturilor de Crăciun găzduieşte peste 80 de căsuţe de lemn, de unde bucureştenii pot alege dintre jucării, suveniruri tradiţionale, cadouri de sezon. Vor fi şi produse realizate de meşteşugari, artişti plastici, artizani şi creatori autohtoni: de la globuri din sticlă pictate manual, ornamente pentru brad, accesorii şi bijuterii, până la produse din ceramică din Horezu, Corund şi Baia Mare, ii, icoane şi obiecte realizate din lemn cioplit, informează Primăria Capitalei. (…) Începând cu mini-vacanţa din 30 noiembrie – 4 decembrie, programul Târgului de Crăciun va fi completat cu concertele de weekend, din zona de spectacole. Timp de patru weekenduri, dar şi de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, pe scena din faţa Palatului Parlamentului, bucureştenii vor asculta live colinde şi cântece tradiţionale şi vor asista la spectacole cu datini de Crăciun.

Pe 30 noiembrie, la Târgul de Crăciun, începutul calendaristic al iernii va fi marcat prin momente artistice speciale precum şi prin aprinderea luminiţelor din bradul festiv. Cei mici se vor putea întâlni cu spiriduşi, îi vor putea transmite scrisori lui Moş Crăciun sau îl vor putea întâlni în persoană la Căsuţa lui Moş Crăciun”, transmite Prăimăria Capitalei.

Informații pentru șoferi în perioada în care se desfășoară Târgul de Crăciun

În perioada 20 noiembrie – 26 decembrie traficul rutier va fi restricționat pe banda 1 de circulație din segmentul inelului Pieței Constituției. Tot în această perioadă vor fi amplasate trei treceri pietonale temporare în zona Târgului: două vor fi pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie, în zona Ministerului Mediului, și una va fi dinspre Bulevardul Unirii, pe latura aferentă Ministerului de Finanțe.

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.