Psihologul Radu Leca despre cazul femeii din Timișoara care s-a aruncat în gol cu cei doi copilași în brațe: ”A fost o răzbunare în cuplu” EXCLUSIV

Psihologul trage și un semnal de alarmă privind cazurile de depresie postnatală: ”Boala nu trece de la sine, e nevoie de tratament!”
Psihologul Radu Leca despre cazul femeii din Timișoara care s-a aruncat în gol cu cei doi copilași în brațe: ”A fost o răzbunare în cuplu” EXCLUSIV

Cazul femeii din Timișoara, care s-a aruncat în gol cu cei doi copilași în brațe a îngrozit o țară întreagă. Ce a determinat-o să facă acest gest cumplit? Psihologul Radu Leca crede că, cel mai probabil, este vorba despre o răzbunare în cuplu, pe tatăl copiilor. Nu exclude nici varianta ca femeia să fi suferit de o depresie postnatală majoră, ori diagnosticată și netratată, sau nediagnosticată. În interviul pentru ego.ro, psihologul Radu Leca trage și un semnal de alarmă, atenționând familiile să intervină când mămicile dau semne de depresie sau când au probleme cu tatăl copiilor, pentru a le oferi ajutor.

Femeia s-a aruncat în gol, de pe acoperișul unui bloc cu 10 etaje, din Timișoara. Toți trei au încetat din viață

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a fost solicitat azi dimineață să intervină, pe bulevardul Dâmboviţa, din Timișoara, pentru acordarea primului-ajutor, pentru trei persoane.

„La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite 3 victime, căzute de la înălțime, un adult de sex feminin, cu vârsta de 33 ani, și un copil (băiat, aproximativ 3 ani), care prezintă leziuni incompatibile cu viața, și o fetiță de aproximativ 6 ani, care prezintă semne vitale, și căreia i se acordă primul ajutor medical”, au transmis reprezentanții ISU Banat.

Deși fetiţa prezenta semne vitale, a încetat din viață, la scurt timp, la Spitalului Judeţean din Timişoara, în ciuda faptului că medicii au făcut tot posibilul să o salveze. Apropiații femeii susțin că ea plecase dimineață spre grădiniță, cu ambii copii. Fără să se știe ce a determinat-o să facă acest gest necugetat, a intrat însă într-un bloc cu 10 etaje, a urcat pe acoperiş şi s-a aruncat în gol cu ambii micuți în brațe. Poliţia a deschis un dosar penal.

Psihologul Radu Leca, despre cazul care a îngrozit întreaga țară: ”Pot spune că a fost o răzbunare în cuplu, la Timișoara!”

Contactat de reporterii ego.ro, psihologul Radu Leca ne-a declarat, referitor la acest caz cutremurător:

”Avem aici două variante de răspuns, pentru acest caz cumva atipic, care a apărut în Timișoara: noțiunea de răzbunare, s-a mai văzut răzbunare de acest tip, din cauze neelucidate când mama biologică a preferat să se omoare împreună cu copiii, ca să se răzbune pe fostul soț, pe tatăl biologic al copiilor ei. Eu cred că avem de-a face cu o răzbunare, în care subiectul spune: ”Fără mine și fără copii! Copiii sunt doar ai mei, eu am drept de viață și de moarte asupra lor, și, dacă eu mor, mor și ei, ca ție să-ți fie rău, să te gândești mereu la ce ai pierdut”. O să vedem cum se va derula cazul, voi merge către o idee foarte clară: cred că avem de-a face cu o poveste de dragoste care sună așa: ”După ce doamna a făcut 2 copii, el, din diferite motive, a plecat de acasă către o altă relație. Doamna nu a putut suporta faptul acesta, au fost schimburi de discuții și mesaje, apoi el a blocat-o. Ea atunci a simțit nevoia să se răzbune și a spus așa: ”Nu o să fie nici copiii tăi, nici ai mei, îi iau cu mine!”. Pot spune că a fost o răzbunare în cuplu, la Timișoara!”.

”Varianta numărul doi: avem de-a face cu o depresie postnatală majoră”

Psihologul Radu Leca nu exclude însă nici varianta ca femeia să fi suferit o depresie postnatală majoră, ori diagnosticată și netratată, ori nediagnosticată.

”Varianta numărul doi: avem de-a face cu o depresie postnatală majoră, care nu a fost diagnosticată, dar și aici avem două variante, cea în care nu a fost diagnosticată sau cea în care a fost diagnosticată, dar nu a fost acceptată, adică subiectul nu a acceptat sub nicio formă tratamentul psihiatric. Depresivii nu sunt agitați, un subiect depresiv este trist, nu prea mai mănâncă, nu doarme, stă cu privirea în gol. Societatea dorește ca familia să intervină, doar că atunci când trăiești evenimentul, și faci parte activă din evenimentul respectiv, vei avea speranța că omul acela se va face bine și nu vei interveni, respectiv nu vei avea tăria de caracter să mergi pe internarea nonvoluntară, nu vei avea tăria asta de caracter, pentru că vei spune așa: ”Este omul pe care îl iubesc, l-am crescut, știu ce poate să facă, cu siguranță își va reveni”. Ceea ce nu se știe însă este următorul aspect: depresia schimbă în mod categoric subiectul diagnosticat, pacientul, și chiar dacă credem că se va face bine această șansă este nulă, nu se face nimeni bine de la sine, depresia trebuie obligatoriu tratată, de către psiholog, psihiatru și de psihoterapeut. Altfel, pacientul, diagnosticat sub diverse forme, nu are nicio șansă să-și revină la viața de familie și să fie integrat social”.

Tatăl copiilor se află la muncă, în Austria. Va reveni de urgență în țară

Femeia ar fi trebuit să se recăsătorească cu fostul ei soț de care era divorțată. Dimineață, micuții trebuiau să ajungă la grădiniță împreună cu mama lor, dar aceasta, din motive necunoscute, s-a întors din drum și a intrat în acel bloc.

Anchetatorii verifică cum a pătruns femeia pe acoperiș, având în vedere faptul că accesul era blocat cu o ușă metalică încuiată. Tatăl copiilor se află în Austria și cel mai probabil va reveni de urgență în țară.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.1 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *