Psihologul Radu Leca, despre moartea lui Stephan Pelger: „Depresia nu alege și ne curmă viața fără să ne întrebe dacă vrem” EXCLUSIV

Radu Leca a vorbit despre moartea designerului
Psihologul Radu Leca, despre moartea lui Stephan Pelger: „Depresia nu alege și ne curmă viața fără să ne întrebe dacă vrem” EXCLUSIV

Vestea că Stephan Pelger a încetat din viață, la vârsta de 44 de ani, a îndoliat lumea modei și nu numai. Designerul a recunoscut în trecut că se confrunta de ani buni cu depresia și că ajunsese să fie dependent de medicamente pentru a putea dormi. Ce spune psihologul Radu Leca, în exclusivitate pentru EGO.ro, despre moartea lui Stephan Pelger și despre această boală perfidă numită depresie.

Psihologul Radu Leca vorbește despre moartea lui Stephan Pelger

Creatorul de modă Stephan Pelger a fost găsit fără viață în apartamentul său joi, 8 iunie. Un vecin a sunat la 112, iar oamenii legii și echipajul medical ajuns la fața locului au constatat decesul. Din primele informații, se pare că a fost vorba despre o sinucidere. Motivul ar fi fost depresia, boală cu care Stephan Pelger se confrunta de mulți ani.

Citește și: Drama prin care a trecut Stephan Pelger. Boala de care suferea de la 10 ani. Ajunsese să ia 40 de pastile pe zi

Psihologul Radu Leca a explicat, pentru EGO.ro, că această afecțiune poate pune stăpânire chiar și pe cei mai de succes oameni, cum era și Stephan Pelger. Specialistul a spus că, atunci când apare depresia, persoana poate pierde controlul.

„Până și cele mai luminoase stele sunt atinse de depresie. Depresia nu alege și ne curmă viața fără să ne întrebe dacă vrem, impunându-se drept stăpân. Stephan Pelger, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați designeri de modă din România, s-a sinucis la vârsta de 44 de ani. Depresia nu alege.”, a spus Radu Leca, pentru EGO.ro.

Drama prin care a trecut Stephan Pelger. Boala de care suferea de la 10 ani. Ajunsese sa ia 40 de pastile pe zi
Stephan Pelger suferea de depresie de ani buni

Fusese internat la dezintoxicare

Stephan Pelger s-a confruntat și cu insomnii și ajunsese să ia și 40 de pastile într-o singură zi. La începutul anului, s-a internat la dezintoxicare, unde a primit ajutor din partea medicilor și a reușit să renunțe la mare parte dintre medicamentele de care era dependent.

„Acest medic la care m-am dus este tânăr și foarte actual cu problemele noastre din ziua de astăzi. Am făcut perfuzii, am fost pus pe un tratament medical foarte mic și cu foarte puține pastile. Dacă luam 40 de pastile într-o zi, acum iau trei pastile pe zi și am un somn de opt ore sănătos.”, spunea Stephan Pelger, la Xtra Night Show, în urmă cu câteva luni.

Citește și: A murit Stephan Pelger. Designerul avea doar 44 de ani

„Eu am o depresie latentă. Nu e o depresie care apare în fiecare zi. Sunt un om fericit, sunt un om realizat, sunt un om care se bucură de viață, de prieteni, de ceea ce am realizat în atâția ani, dar am momente în care cad atât de rău… Am avut aproape o săptămână în care nu am putut să mă ridic din pat.”, povestea, în urmă cu un an, Stephan Pelger.

Primele informații ne spun că designerul ar fi fost găsit fără suflare în interiorul imobilului său. Stephan Pelger a devenit cunoscut atât in România, cât și în Europa pentru îndrăzneală de care a dat dovadă în lumea modei.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *