Psihoterapeutul Oana Nicolau, despre secretul unei relaţii fericite şi longevive. Ea și soțul ei sunt împreună de 30 de ani: „Experiența personală mă ajută să dau către ceilalți” VIDEO EXCLUSIV

Oana Nicolau: „Nu există rețete, deși foarte mulți oameni le caută”
Psihoterapeutul Oana Nicolau, despre secretul unei relaţii fericite şi longevive. Ea și soțul ei sunt împreună de 30 de ani: Experiența personală mă ajută să dau către ceilalți VIDEO EXCLUSIV

Deși mulți oameni caută, de-a lungul vieții relația perfectă, în realitate aceasta este doar un mit. În viața unui cuplu există atât momente frumoase, de fericire cât și momente mai puțin plăcute. Înstă toate acestea pot ajuta un cuplu să crească armonios sau, dimpotrivă, îl pot duce la destrămare. Secretul unei relații fericite de lungă durată constă în înțelegere, acceptare și redescoperirea partenerului, afirmă psihoterapeutul Oana Nicolau.

Psihoterapeutul Oana Nicolau, despre secretul unei relaţii fericite şi longevive

Oana Nicolau și soțul ei sunt împreună din adolescență. Formează un cuplu de 30 de ani și au împreună trei copii. Mulți ar spune că acest tip de relație, longevivă și fericită, este aproape imposibil de trăit, mai ales în zilele noastre când răbdarea și înțelegerea celui de lângă tine sunt virtuți pe care nu le mai întâlnim prea des.

Cu toate acestea, Oana Nicolau afirmă că prin experiența personală de viață, coroborată cu cea teoretică deprinsă în anii de studii, reușește să îi ajute pe oameni să depășească momentele critice din cuplu.

„Dimpotrivă, mă susține (soțul ei – n.r.). Formăm un cuplu de 30 de ani. Suntem împreună de la 14 ani. Nu întâmplător am ales această meserie, nu întâmplător am mers în direcția relațiilor de cuplu. Pentru că toată experiența mea de viață, de relație, m-a învățat foarte multe, pe lângă partea teoretică pe care am învățat-o în școli. Cred că experința personală este ce care mă ajută foarte mult să dau către ceilalți și să-i ajut la rândul meu pe ceilalți.”, a mărturisit Oana Nicolau în ediția a 52-a a emisiunii Ego Life.

Oana Nicolaeu: „Nu există rețete, deși foarte mulți oameni le caută”

Specialistul în terapia de cuplu afirmă că, deși oamenii tind să creadă că există anumite așa-zise rețete ale succesului în cuplu, realitatea nu este deloc așa.

Totuși, există anumite aspecte de care poți ține cont pentru a face o relație să funcționeze din ce în ce mai bine. Spre exemplu, potrivit psihoterapeutului, ar trebui ca partenerii să își cultive mai mult curiozitatea unul față de celălalt, punând accent pe evoluția lor ca un cuplu.

„Nu există rețete, deși foarte mulți oameni le caută. Este despre a te cunoaște tu pe tine, a căuta și a fi curios să-ți cunoști partenerul și de a fi curios să descoperi cum poate să fie acea relație în care amândoi să vă simțiți împliniți. Despre asta este vorba, despre a avea disponibilitate, a acorda timp și de a fi din nou curios. Curiozitatea este esențială în orice relație.

Eu mă refer la curiozitatea de a-ți descoperi și redescoperi permanent partenerul de cuplu. La începutul relației noi ne cunoaștem și suntem curioși să descoperim cine suntem.”

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
De ce să pui sare peste cărbuni când faci grătar, de fapt. Secretul de care...
A pus unt în cafea și a descoperit cel mai tare secret. Numai așa vei...
Suma corectă pentru trădare! Câți bani au primit copiii Andreei Esca pentru a semna cu...
„E mare, nu sunt obișnuită”! Anamaria Prodan, luată de poliție direct din dric: Ce s-a...
Câți BANI costă buchetul de mireasă al Ginei Pistol. Floarea SPECIALĂ pe care o are
Andreea Bălan și Jador au spus adevărul despre relația lor. „Trăiesc din plin…”
Gina Pistol și Smiley au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă! Primele imagini...
De ce a ales Smiley să doarmă la hotel în noaptea de dinaintea nunții. Gina...
Cine a câștigat trofeul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes 2023
Mireasa Gina Pistol, în 10 poze neretușate, de la nuntă: prețuri, detalii, verighete, buchet, machiaj,...
Cum să urmărești filmele Star Wars în ordine. Unde sunt disponibile online
Ce se întâmplă cu contul de Facebook al utilizatorilor după ce mor. Există mai multe...
5 zodii scapă de chin și de dezamăgiri. Racii vor putea să scape de dezamăgirile...
Situația financiară se îmbunătățește pentru 5 zodii! Scorpionii se vor implica în noi proiecte
Cum și-au făcut apariția socrii Ginei Pistol la nunta vedetei cu Smiley! Mama cântărețului, mai...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *