Pune neapărat asta deasupra sarmalelor pentru un gust senzațional. Vor mult mai gustoase, trucul te va cuceri

Truc pentru sarmale foarte gustoase
Pune neapărat asta deasupra sarmalelor pentru un gust senzațional. Vor mult mai gustoase, trucul te va cuceri

Sarmalele nu lipsesc niciodată de pe masa de sărbători! Fiecare gospodină le pregătește cu o zi înainte și abia așteaptă să-i încânte cu gustul lor pe cei care se vor așeza la masă în ziua de Crăciun. Nu au o rețetă dificilă, mai ales dacă știi mici trucuri.

 Pune neapărat asta deasupra sarmalelor pentru un gust senzațional

Bucătarii iscusiți au dezvăluit mici trucuri prin care poți face ca sarmalele să fie și mai gustoase, dar și fragede. Există un ingredientul care trebuie pus deasupra lor atunci când sunt puse la fiert și care este de mare ajutor. Dacă vei ține cont de acest aspect, rezultatul final va fi unul excelent și niciuna dintre sarmale nu va fi crudă.

După ce așezi sarmalele în formă circulară în oală, asigură-te că pui deasupra lor un strat generos de varză tocată. Chiar și nervurile pot fi puse atât timp cât sunt tăiate în bucăți mici. Toarnă apoi lichidul preparat pentru fierberea sarmalelor peste ele și asigură-te că acoperi vasul cu o farfurie. Astfel toate sarmalele vor rămâne la locul lor și se vor fierbe uniform. La final vor fi fragede și foarte gustoase!

Truc pentru sarmale foarte gustoase. De ce să pui două linguri de smântână în apa în care le fierbi

Sarmalele se fierb pe aragaz câteva ore, dacă sunt foarte multe, chiar și 4-5 ore. Pot fi puse și la cuptor, iar timpul de gătire al sarmalelor va fi mai redus. Contează foarte mult ca lichidul din oală să nu fie foarte mult, ci doar puțin acoperite sarmalele. Pentru ca acestea să fie mai pufoase și mai gustoase se adaugă în lichidul în care fierb două linguri de smântână.

Specialiștii în bucătărie spun că pentru un gust deosebit al sarmalelor, pe lângă ele în oală se mai pot adăuga mai multe alimente, în funcție de preferințe: șorici, costiță, bucăți de șuncă afumată, ciolan de porc afumat, cimbru, mărar sau bucăți de roșii sau altele.

Cât timp se fierb sarmalele în foi de varză

Indicat este ca sarmalele să fie fierte la foc mic, timp de 2 ore, rotind vasul din când în când, pentru a nu se arde și pentru a nu se lipi de oală. Completează cu apă atunci când lichidul se evaporă și ele mai au nevoie să fiarbă. După 2 ore, poți pune sarmalele la cuptor pentru încă o jumătate de oră sau o oră, pentru a se rumeni și pentru a avea un plus de savoare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
8.9 417 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *