Ramsay Hunt, sindromul de care suferă Justin Bieber. Ce este și cum se poate trata. I-a provocat artistului paralizie facială

Justin Bieber a publicat și câteva imagini cu felul în care l-a afectat acest sindrom
Ramsay Hunt, sindromul de care suferă Justin Bieber. Ce este și cum se poate trata. I-a provocat artistului paralizie facială

Situație dificilă pentru Justin Bieber. Celebrul artist a fost diagnosticat cu o tulburare neurologică rară, care îi provoacă paralizie facială. Acest sindrom poartă numele de Ramsay Hunt.

Justin Bieber și-a amânat concertele din cauza afecțiunii de care suferă

Justin Bieber a anunțat că a amânat concertele pentru a se concentra pe starea sa de sănătate. De asemenea, a dezvăluit cât de mult l-a afectat sindromul Ramsay Hunt. O parte din fața lui nu putea fi mișcată, nici măcar pleoapa atunci când încerca să clipească.

„Mi-a atacat nervul din ureche, nervii faciali și mi-a cauzat paralizia feței. Puteți vedea că acest ochi nu clipește. Nu pot zâmbi pe această parte a feţei mele. Această nară nu se mişcă”, a declarat Justin Bieber.

Ce este sindromul Ramsay Hunt

Ramsay Hunt se caracterizează prin paralizie cerebrală și apare ca un virus numit varicela zoster. Aceasta infectează nervul facial. Apare când virusul se reactivează după ce o persoană se vindecă de varicelă. Poate duce la erupție dureroasă care provoacă mâncarimi.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Justin Bieber (@justinbieber)

Care sunt cele mai frecvente cauze ale apariției sindromului Ramsay Hunt

În cele mai multe cazuri, sindromul Ramsay Hunt apare ca urmare a varicelei din copilărie sau a zonei zoster ca adult. Virusul poate rămâne latent în organism, însă se poate reactiva, în cazuri rare. Alte cauze pot fi: vârsta înaintată, stresul emoțional, HIV și SIDA sau la persoanele care au avut recent un transplant de măduvă osoasă sau chimioterapie.

Această boală afectează aproximativ 5 din 100.000 de persoane din Statele Unite pe an. În unele situații paralizia poate fi permanentă, însă de cele mai multe ori simptomele dispar după un tratament cu medicamente antivirale și corticosteroizi.

Ce le-a mai transmis Justin Bieber fanilor

Justin Bieber speră să își revină curând și să își poată desfășura toate activitățile așa cum făcea până de curând. Acesta a anunțat ce i se petrece cu câteva ore înainte de un concert programat la Toronto.

„E destul de serios, mi-aș dori să nu fie cazul de acest lucru dar evident, corpul meu îmi spune că trebuie să o iau mai ușor. Nu știm cât va dura, dar va fi bine”, a spus starul canadian în vârstă de 28 de ani.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *