Reacția Iulianei Marciuc după scandalul de la Eurovision! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu votul juriului din România

Iuliana Marciuc a oferit primele declarații cu privire la ceea ce s-a întâmplat în semifinala Eurovision
Reacția Iulianei Marciuc după scandalul de la Eurovision! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu votul juriului din România

Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision, a făcut declarații după ce a apărut scandalul voturilor de la Eurovision. Aceasta susține că nu știe de ce voturile acordate de România au fost modificate.

Iuliana Marciuc, despre voturile de la Eurovision

Șefa delegației României la Eurovision spune că jurizarea a fost făcută conform regulamentului EDU, Iuliana Marciuc sunând personal la București pentru a primit punctajul oferit de juriu.

„Am sunat la București, am cerut să mi se dea și mie punctajul, pentru că până în acel moment nu îl știam și am cerut amănunte cu privire la felul în care a fost organizat juriul în studio. Am aflat că a fost organizat cu toate regulile impuse de EBU, cu prezența unui notar obligatoriu, un notar care să sosească în studio înaintea membrilor juriului. Membrii juriului nu au putut comunica între ei, nu au putut vorbi, a semnat fiecare fișa lui de jurizare, nu au văzut nici la final rezultatul total al juriului. În acest fel, nu știm care este problema acestei jurizări’, a spus Iuliana Marciuc în direct la TVR.

„Cele 12 puncte acordate Moldovei au fost acordate de către noi Ucrainei”

Iuliana Marciuc susține că cele 12 puncte pe care România le-a oferit Moldovei au ajuns la Ucraina, în noaptea finalei. Liana Damian, responsabilă cu juriul, a sesizat neconcordanțe față de procesul verbal trimis cu o zi înainte către EBU.

„Nu am primit niciun comunicat oficial cu privire la suspiciuni legate de cea de a doua semifinală, suspiciuni ce sunt prevăzute în acest newsletter primit abia noaptea târziu în timpul procesului de jurizare. Acest mail a fost primit cam la 30 de minute după ce producătoarea noastră a solicitat prin convorbire telefonică cu operatorul de vot Digame amănunte cu privire la această neconcordanță. În acest fel noi am aflat că cele 12 puncte acordate Moldovei au fost acordate de către noi Ucrainei’, a mai spus Iuliana Marciuc.

Votul juriului României, anulat

TVR acuză Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) cp a modificat rezultatul votului dat de juriul din România fără să explice motivele. Ulterior s-a aflat că votul dat de România și alte cinci țări a fost anulat. Juriul român acordase 12 puncte pentru Republica Moldova, însă organizatorii le-ar fi acordat Ucrainei, cea care a câștigat Eurovision 2022.

„Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei”, scrie în comunicatul TVR.

7.8 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
  • Dom’le!Lasati-o maii moale cu alde marlanul Tiriac ori Halepa care trage mereu la coada vacii de unde vine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.