Reacția Monicăi Roșu, după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani. Ce dezvăluiri face fosta gimnastă de top: „Este dureros” VIDEO EXCLUSIV

"Sper ca echipa ei să reușească, așa cum a spus și ea, în a scoate adevărul la iveală"

După ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani în cazul de dopaj, mai mulți oameni din lumea sportului și-au spus părerea, explicând că sunt alături de aceasta. Tenismena a confirmat că o să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, dar și că a dat în judecată compania care a produs suplimentul contaminat. În exclusivitate pentru Ego.ro, Monica Roșu, fosta gimnastă de top a României, a vorbit despre subiectul care a surprins întreaga lume.

Monica Roșu, despre ce se întâmplă cu Simona Halep

Monica Roșu a explicat că speră ca echipa Simonei Halep să reușească, alături de aceasta, să scoată la iveală adevărul. Fosta gimnastă consideră că este dureros ca o carieră dedicată sportului să se încheie în acest mod:

“Simțim că este dureros. Este o viață în spate de muncă și este trist! Sper ca echipa ei să reușească, așa cum a spus și ea, în a scoate adevărul la iveală. Este păcat ca dintr-o dată cariera ta să fie agățată într-un cui și cam asta să fie. Mai ales, să se încheie așa! Dacă s-ar fi încheiat din diferite motive, ar fi fost altceva. Sunt sigură că nu o să lase lucrurile așa, suntem alături de ea, o susținem! Așa cum a spus și ea, adevărul o să iasă la suprafață! Dacă sunt lucruri de îndreptat, o să le îndrepte.”

“Suntem la unison”

Mai mult, ea a punctat că sportivii din România o susțin, știind ce înseamnă să muncești încă de la o vârstă fragedă pentru a atinge performanța. Monica Roșu a punctat că Simona Halep are resursele necesare pentru a scoate la iveală adevărul:

“Nu știu să spun, nu am vorbit despre acest subiect, nu m-am întâlnit cu anumiți sportivi ca să intrăm în detalii de genul acesta. Dar, cu siguranță, suntem la unison! O susținem, în primul rând, pentru că am făcut sport de performanță, știm ce înseamnă să muncești de mic, știm ce înseamnă să reprezinți România și, cumva, să ți se întâmple o astfel de nedreptate. Noi, în gimnastică, avem cazul Andreei Răducan, care a muncit foarte mult și care, de la o banală pastilă de răceală, luată pentru că o durea capul, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Are alte resurse, poate ajunge la oricine în lumea aceasta, care să o sfătuiască și care să găsească acel adevăr, care să demonstreze că poate a fost o întâmplare.”

Citește și Roxana Ciuhulescu, după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani în cazul de dopaj: “Nu cred că este vorba despre un doping voit în cazul ei” VIDEO EXCLUSIV

„E frustrant, cred că acesta e cuvântul”

Întrebată cât de dureroasă poate să fie această situație pentru un sportiv, ea a explicat:

„E frustrant, cred că acesta este cuvântul! Frustrant, dezamăgitor, îți pui întrebarea: „De ce?”.”

Ce spune despre sportivii din România

De asemenea, Monica Roșu a punctat că toți cei care fac performanță în lumea sportului trebuie să fie încurajați, susținuți și apreciați. Fosta gimnastă de top este de părere că aceștia ar trebui să aibă toate resursele necesare pentru a da randament zilnic:

„Cred că ar trebui susținuți mai mult, încurajați, apreciați. Este o muncă continuă pentru a ajunge cel mai bun din lume. Pe vremea mea, cel mai important loc era cel de aur, locul I, medalia de aur. Lucrurile s-au schimbat între timp, astfel încât trebuie să îi încurajăm pe toți. Competiția este foarte mare, au apărut multe țări și sportive din țări care, până acum 10-15 ani, nu existau. Atunci, nu ai de unde să știi de unde sare iepurele! Poate o sportivă care nu promite nimic vine la concurs, are o zi bună și este pe podium! În schimb, celelalte se uită de jos. Atunci, avem nevoie de încredere, încurajare, dorință și din partea sportivelor în a face performanță și a dori să ajungă la cele mai importante competiții, iar statul să îi aprecieze în continuare, să îi susțină, să le ofere infrastructură, să aibă condiții de antrenamente foarte bună, antrenori buni, medicamentație, recuperare, tot ce înseamnă această parte, căci este important să îți poți susține organismul pentru a da randament zilnic.”

Citește și Câți bani pierde Simona Halep după suspendarea în cazul de dopaj. Lovitură cruntă pentru sportivă

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
4 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *