Recunoști personajul din imagine? Azi împlinește 72 de ani, e unul dintre cei mai puternici români

A ocupat mai multe funcții publice

Scris de: Daoud Andra

04 Nov. 2023

Recunoști personajul din imagine? Azi împlinește 72 de ani, e unul dintre cei mai puternici români

Este unul dintre cei mai cunoscuți români și a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe funcții publice, însă puțini îl recunosc în pozele din tinerețe. Personajul din imagine împlinește astăzi vârsta de 72 de ani, iar în urmă cu mai mulți ani s-a bucurat de multă simpatie din partea românilor.

Unul dintre cei mai cunoscuți români împlinește astăzi 72 de ani

Personajul din imagine s-a născut pe data de 4 noiembrie 1951, în localitatea Murfatlar. A urmat cursurile Institutului de Marină Mircea cel Bătrân din Constanța, după care a început o carieră pe nave comerciale. În paralel, s-a înscris și în politică, acesta fiind domeniul care i-a adus cea mai multă notorietate.

În fotografie este, așadar, nimeni altul decât Traian Băsescu. Fostul președinte al României împlinește sâmbătă, 4 noiembrie, vârsta de 72 de ani. După Revoluție a fost, pe rând, deputat, apoi coordonator al campaniei electorale a lui Petre Roman. A deținut funcția de ministru al Transporturilor în mai multe guverne.

Citește și: Meseria neașteptată pe care a avut-o Maria Băsescu, înainte a se căsători cu Traian Băsescu. Puțini știu asta despre fosta prima doamnă a României

Ulterior, a participat la alegerile pentru Primăria Capitalei și a câștigat un mandat de primar general în anul 2000. Patru ani mai târziu, candidează la alegerile prezidențiale și devine președintele României, învingându-l pe Adrian Năstase. După un mandat de cinci ani, în 2009 a candidat din nou și a câștigat un al doilea mandat la Cotroceni.

Ce pensie incaseaza lunar Maria Basescu, fosta Prima Doamna a Romaniei. Suma este de zece ori mai mica decat a sotului ei
Traian Băsescu și soția sa, Maria

Ce pensie are Traian Băsescu

După ce s-a terminat al doilea mandat de președinte, Traian Băsescu a obținut un loc în Parlamentul European. Potrivit ultimei declarații de avere, mandatul de la Parlamentul European i-a adus un venit de 150.000 de euro.

Citește și: Elena Udrea a recunoscut tot. Ce relație a avut, de fapt, cu Traian Băsescu: „Cel mai important om din viața mea”

Fostul președinte are o pensie de aproximativ 5.800 de lei pe lună. Până anul trecut, Traian Băsescu se bucura și de o serie de beneficii fiscale, în virtutea faptului că a ocupat funcția de președinte. Acestea i-au fost anulate de Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce instanța supremă a stabilit că fostul șef al statului a colaborat cu Securitatea. Astfel, a rămas fără renta de 202.000 de lei pe an, dar și fără paza asigurată de SPP, mașină și locuință de protocol.

În ce a investit fostul președinte

Traian Băsescu a deținut mai multe terenuri pe care le-a donat fiicelor sale. De-a lungul timpului, a investit în imobiliare și titluri de stat. Pe lângă un apartament, două mașini și două terenuri închiriate, Traian Băsescu a mai menționat în declarația de avere și colecții de ceasuri, bijuterii și tablouri.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *