Elena Udrea a recunoscut tot. Ce relație a avut, de fapt, cu Traian Băsescu: „Cel mai important om din viața mea”

Elena Udrea: „Traian Băsescu este cel mai important om din viața mea”

Scris de: Daoud Andra

05 Nov. 2022

Elena Udrea a recunoscut tot. Ce relație a avut, de fapt, cu Traian Băsescu: „Cel mai important om din viața mea”

Elena Udrea a fost una dintre cele mai urmărite prezențe feminine din politica românescă. În perioada în care a ocupat funcții publice, aceasta s-a bucurat întotdeauna de popularitate ridicată, dar și de sprijinul lui Traian Băsescu. Ce relație a fost, de fapt, între ea și fostul președinte și cum a influențat-o acesta.

Elena Udrea a recunoscut ce fel de relație a avut cu Traian Băsescu

Elena Udrea a fost foarte apropiată de Traian Băsescu, în perioada în care acesta era președinte, dar și după. Politiciana s-a ales cu porecla „blonda de la Cotroceni”, atunci când lucra pentru fostul șef al statului, iar multă lume a spus că relația dintre ei era una extrem de apropiată. Au existat numeroase zvonuri și speculații cu privire la faptul că ar exista ceva mai mult decât colaborare pe plan politic, însă Udrea a dezmințit aceste informații.

În urmă cu ceva timp, fosta politiciană a fost invitată în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”. Fostul ministru al Turismului a primit și numeroase întrebări incomode, la care nu s-a ferit să răspundă. Una dintre ele avea legătură cu relația dintre ea și Traian Băsescu. Întrebată dacă a fost ceva mai mult decât o relație profesională între ei, Elena Udrea a pus punctul pe „i”.

„Nu. Eu sunt o persoană foarte glumeață. Nimeni nu își dă seama cât umor am și mă uit că de multe ori când fac o glumă, oamenii se uită la mine și se gândesc: Ce a vrut să spună cu asta? Eu atunci am făcut o glumă pentru care am plătit scump.

Adică atâta lume a interpretat răspunsul meu și a fost atât de nepotrivit răspunsul, încât mi-a părut rău că am făcut gluma respectivă. Traian Băsescu este cel mai important om din viața mea, după părinții mei.

Tot ce am realizat eu în cariera mea politică pe care mi-am dorit-o, a fost ce mi-am dorit, după copilul meu, este ce mi-am dorit cel mai mult pe lumea asta, am realizat datorită președintelui Traian Băsescu.”, a explicat Udrea.

Elena Udrea a recunoscut tot ce relatia a avut de fapt cu Traian Basescu 1
Traian Băsescu și Elena Udrea au avut o relație apropiată în trecut

Relatări despre Udrea și Băsescu

În perioada în care a lucrat la Cotroceni, relația dintre Elena Udrea și Traian Băsescu a atras atenția multora. Unii nu s-au ferit să vorbească despre apropierile lor, iar printre aceștia se numără și Adriana Săftoiu. Aceasta a relatat în cartea pe care a scris-o despre relația dintre cei doi.

„Elena Udrea reprezintă un capitol delicat în viaţa preşedintelui. (…) Traian Băsescu s-a comportat însă în aşa fel încât o slăbiciune a sa ca om a devenit o vulnerabilitate pentru preşedinte”.

„Partea bună a faptului că Elena îl vizita aproape zilnic pe ăreşedinte era că nu ne mai solicita după o anumită oră. (…) În mod evident, se comportă amândoi ca nişte adolescenţi pe care nu trebuie să îi prindă mama.”, scria Adriana Săftoiu, în cartea „Cronică de Cotroceni”, lansată în anul 2015.

5.9 224 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.