Regina Elisabeta este pasionată de broşe. Valoarea uriaşă a colecţiei pe care o deţine

Regina Elisabeta deține o colecție impresionantă de broșe a cărei valoare depășește 100 de milioane de euro
Regina Elisabeta este pasionată de broşe. Valoarea uriaşă a colecţiei pe care o deţine

Regina Elisabeta este pasionată de broşe. Suverana are întotdeauna apariții extrem de apreciate din punct de vedere vestimentar. Indiferent de evenimentul la care participă, ținutele Majestății Sale reflectă prestanța și sobrietatea caracteristicie unui monarh. De cele mai multe ori, Regina Elisabeta a II-a este văzută cu borșe pe rever pe care le asortează, de obicei, cu nuanțele ținutelor pe care le poartă. Iar valoarea acestor accesorii este cu adevărat impresionantă.

Regina Elisabeta este pasionată de broşe. Suverana are o colecție impresionantă de astfel de accesorii

Regina Elisabeta a II-a deține cea mai mare colecție de broșe din lume. Se crede că aceasta numără circa 100 de piese, fiecare dintre ele având semnificații profunde care dezvăluie aspecte importante ale vieții Majestății Sale.

Valoarea estimată a acestor bijuterii pe care le poartă Regina Marii Britanii se ridică la peste 100 de milioane de euro, potrivit specialiștilor.

„Regina Elisabeta are unele dintre cele mai incredibile bijuterii pe care le-am văzut vreodată. Deși este dificil să le pun un preț, deoarece vin cu atât de multă istorie și moștenire, după ce am analizat pietrele prețioase din 25 dintre cele mai emblematice broșe ale ei, le-aș estima că valorează împreună peste 90 de milioane de lire sterline.”, a declarat expertul în bijuterii Max Stone în presa britanică.

Piesa de rezistență a colecției este broșa făcută din diamantul Cullinan, cel mai mare diamant din lume. Doar aceasta valorează 50 de milioane de lire sterline, conform expertului.

„Cea mai mare și mai scumpă dintre toate broșele Reginei Elisabeta este broșa Cullinan III și IV. Acest lucru se datorează faptului că are două pietre mari tăiate din diamantul Cullinan – cel mai mare diamant găsit vreodată în lume. Numai această broșă valorează 50 de milioane de lire sterline.”

Regina Elisabeta purtând valoroasa broșă Cullinan

A moștenit bijuteria de la regele Edward al VII-lea

Unul dintre motivele pentru care broșa este atât de valoroasă este faptul că este făcută din a treia și a patra cea mai mare piatră tăiată din emblematicul diamant Cullinan.

Acest diamant are 3.106 carate și este considerat cel mai mare din lume. Valoroasa bijuterie i-a fost oferită regelui Edward al VII-lea în anul 1907. Regina Elisabeta a II-a a moștenit broșa în 1953.

De-a lungul anilor, suverana nu a fost văzută purtând foarte des această broșă.

Pe 21 aprilie 2022, regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a împlinit 96 de ani. Ziua oficială de naştere a reginei este şi ziua naţională a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, care în acest an va fi marcată la 2 iunie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *