Reguli Evaluarea Națională 2023. Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen

Luni, 19 iunie, Evaluarea Națională începe cu proba scrisă la Limba și Literatura Română, urmând ca miercuri, 21 iunie, să aibă loc proba scrisă la matematică.
Reguli Evaluarea Națională 2023. Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen

Mai sunt doar câteva zile până când elevii vor susține Evaluarea Națională. Examenele vor începe pe 19 iunie, iar contestațiile vor avea loc pe 4 iulie. Luni, 19 iunie, Evaluarea Națională începe cu proba scrisă la Limba și Literatura Română, urmând ca miercuri, 21 iunie, să aibă loc proba scrisă la matematică.

Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen

Pentru simularea Evaluării Naționale subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

Citește și: Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2023 la Limba Română. Prima probă scrisă are loc pe 19 iunie

Ministerul Educației a publicat un ghid informativ privind regulile la examenul de Evaluare Națională. De asemenea, a fost precizat modul în care se vor desfășura probele scrise. Iată ce trebuie să știe candidații:

  • Probele scrise la limba română, matematică și limba maternă încep la ora 9:00, iar elevii au la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor.
  • Accesul candidaților în săli este permis de la ora 8:00 până la ora 8:30
  • Examenul va începe la ora 9:00

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute și se calculează după completarea casetei de identificare.

Citește și: Rezultate simulare Evaluarea Națională 2023. Când se afișează

`Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii speciale pentru asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Citește și: Calendar nou Evaluarea Națională 2023 și BAC 2023. Când vor susține elevii probele

Candidații vor fi dirijați de către asistenți, direct către locul destinat, în sala de examen, unde vor fi așezați câte unul în bancă, alfabetic”, potrivit informațiilor oferite de Ministerul Educației.

Reguli Evaluarea Națională 2023
Reguli Evaluarea Națională 2023

Reguli Evaluarea Națională 2023. Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen

Ministerul Educației precizează că în sala de examen candidaților nu le este permis să aibă materiale care îi pot ajuta. Important de știut este că nerespectarea regulilor duce la eliminarea acestora din sală.

Se interzice candidaților să intre în sală cu:

  • manuale
  • dicționare
  • notițe
  • însemnări
  • cărți
  • ciorne
  • rezumate
  • culegeri etc.
  • telefoane mobile
  • orice instrument electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea. Elevii au obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop.

Citește și: Calendar Evaluarea Națională 2023. Când încep examenele

„Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea elevului din sală, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, și la notarea cu 1 (unu) a lucrării elevului eliminat”, potrivit Edu.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *