Remediul natural care dă volum buzelor. Ingrediente banale care te pot ajuta, iată cum trebuie să le folosești de fapt

Aplică-le pe buze, pentru un efect imediat

Scris de: Daoud Andra

08 Mar. 2023

Remediul natural care dă volum buzelor. Ingrediente banale care te pot ajuta, iată cum trebuie să le folosești de fapt

Multe femei își doresc buze pline de volum, care să iasă în evidență indiferent dacă sunt machiate sau nu. Din păcate, nu multe femei sunt înzestrate de natură cu buze voluminoase, așa că apelează la tot felul de trucuri pentru a le face să pară mai pline. Cea mai cunoscută metodă este injectarea de acid hialuronic, însă înainte de a apela la metode invazive, trebuie să încerci remediul natural care dă volum buzelor.

În ce constă remediul natural care dă volum buzelor

Buzele subțiri pot fi puse în valoare cu ajutorul machiajului și al câtorva trucuri naturale. Dacă nu ai fost înzestrată de natură cu buze pline și voluminoase, le poți face să pară mai mari grație unor trucuri la îndemână. În primul rând, pielea buzelor are nevoie de hidratare și îngrijire specifică.

Citește și: Ingredientul care te scapă rapid de buzele uscate și crăpate. Sigur îl ai și tu în bucătarie

Aplică un exfoliant natural de două ori pe săptămână, pentru a elimina pielea uscată și celulele moarte. Îl poți prepara din miere și zahar și poți masa buzele cu amestecul seara, înainte de culcare. Lasă mierea pe buze încă o jumătate de oră, pentru că acționează ca un balsam de buze natural.

Pentru a face ca buzele să aibă mai mult volum poți folosi ulei de mentă. Pune câteva picături în balsamul de buze și aplică într-o cantitate generoasă. Uleiul de mentă vascularizează zona, iar buzele vor avea un aspect mai plin. Un alt truc care are același efect presupune să masezi buzele cu un cub de gheață timp de câteva minute pe zi.

Citește și: 8 remedii naturale pentru buze uscate și crăpate. Ce poți să folosești pe post de balsam de buze

Remediul natural care dă volum buzelor
Uleiul de mentă este aliatul buzelor voluminoase

Cum machiezi buzele subțiri pentru a avea mai mult volum

Atunci când aplici ruj, poți face ca buzele să pară mai mari și mai voluminoase, dacă folosești produsele potrivite. Make-up artiștii nu recomandă neapărat să depășești conturul buzelor cu creionul, așa cum se practică, ci să folosești o combinație de produse de machiaj care să creeze iluzia de volum.

Citește și: Cum punem în evidență buzele subțiri. Claudia Preduca, make-up artist: „Rujul nu ar trebui să depășească niciodată conturul buzelor” SPECIAL

Folosește un creion mai închis la culoare pentru conturul buzelor și un ruj cu câteva tonuri mai deschis, pe care să îl aplici în centrul buzelor. Finalizează machiajul cu puțin gloss, aplicat pe centrul buzei inferioare. Claudia Preduca, make-up artist, a explicat, într-un articol pentru Ego.ro, cum se pun în evidență corect buzele subțiri:

„Trebuie să știm să corectăm buzele, să le dăm volum prin conturare. Creionul de buze ar trebui să fie cea mai închisă nuanță, rujul cu două sau trei nuanțe mai deschis, iar pe centrul buzei aplicat cea mai deschisă nuanță dintre acestea. Pentru un plus de volum putem adăuga gloss.

Rujul nu ar trebui să depășească niciodată conturul buzelor. Putem contura buzele pentru volum cu un creion special, dar se conturează doar pe arcul lui cupidon, iar pe laterale se merge pe linia buzelor și la fel și la buza inferioară doar în centrul buzei se depășește. Iar rujul nu trebuie să treacă niciodată de conturul făcut de noi.”

 

 

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 20-26 martie 2023
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *