Odată cu venirea sezonului rece, gospodinele încep deja să se ocupe de prepararea conservelor tradiționale, care devin nelipsite în cămară pe durata lunilor de iarnă.
Astfel, ne putem bucura pe tot parcursul sezonului rece de gemuri, dulceață, zacuscă, bulion de roșii, compoturi și murături senzaționale. Iată ce sfaturi avem pregătite pentru tine astăzi.
La ce ingredient trebuie să renunți atunci când pregătești castraveții murați
Castraveții ocupă un loc de frunte în preferințele românilor, iar adesea îi consumăm lângă friptură, la salată de boeuf sau chiar și la cea orientală.

Cu toate că rețeta clasică este simplă, există un truc care îi ajută să reziste mai mult timp și să rămână crocanți până la primăvară. Care este secretul? Ei bine, trebuie să eliminați zahărul!
Ingrediente
- cinci căței de usturoi
- ceapă
- o linguriță de oțet de concentrație 70%
- frunze și rădăcină de hrean
- frunze de pomi fructiferi
- castraveți
- sare
- piper
- frunze de dafin
- boabe de muștar
- mărar uscat
- apă
Cum pregătești cei mai delicioși castraveți murați
Procesul de preparare este simplu și constă în următoarele etape:
- Începe prin a pune ierburi, 5 căței de usturoi și ceapă în partea de jos a fiecărui borcan.
- Așează cu grijă castraveții în borcane.
- Într-un vas, toarnă apă fierbinte peste castraveți și lasă-i să stea timp de câteva minute. Apoi, transferă apă în alt vas și adaugă sarea în ea.
- Pune vasul cu apă și sare pe foc și așteaptă până când lichidul începe să fiarbă. La momentul fierberii, adaugă oțetul.
- Soluția obținută se toarnă din nou în borcanele cu castraveți, cât este încă fierbinte.
- Adaugă frunzele și rădăcina de hrean, frunzele de pomi fructiferi, boabele de muștar, mărarul uscat și frunzele de dafin în fiecare borcan.
- Acoperă cu apă și asigură-te că toate ingredientele sunt bine acoperite.
- Închide borcanele și înfășoară-le într-o pătură caldă.
Te poate interesa și: Ce să adaugi în borcanul cu murături asortate pentru a ieși perfecte. Secretul gustului ca la bunica acasă
Un alt aspect important este sterilizarea borcanelor de castraveți pentru a asigura o conservare cât mai bună a acestora. Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:
- Puneți borcanele într-o oală cu apă și asigurați-vă că sunt acoperite complet cu apă.
- Lăsați-le să fiarbă timp de 30 de minute de la primul clocot.
- Această procedură de sterilizare vă va asigura că murăturile dumneavoastră se vor păstra într-o stare extrem de bună până la primăvară, permițându-vă să vă bucurați de gustul lor delicios pentru o perioadă mai îndelungată.