Cornulețele de post reprezintă o opțiune delicioasă pentru cei care vor să se bucure de un desert făcut în casă fără ingrediente de origine animală. În acest articol, îți vom dezvălui o rețetă delicioasă de cornulețe de post care îți vor încânta papilele gustative. Cu siguranță vor fi pe placul întregii familii!
Această rețetă presupune un timp relativ scurt de preparare și ingrediente simple, economice și ușor de procurat. Aluatul pentru aceste cornulețe se face foarte simplu, dar trebuie lăsat la frigider 1-2 ore înainte de prelucrare, pentru a da timp aromelor să se întrepătrundă.
Din rețeta prezentată mai jos vor ieși aproximativ 50 de cornulețe. Poți dubla însă cantitățile de ingrediente și vei obține de două ori mai multe cornulețe.
Poți înlocui apa minerală din rețetă cu lapte de migdale sau soia. De asemenea, poți adăuga aromele tale preferate și poți alege cât de dulci vrei să iasă, adăugând mai mult sau mai puțin zahăr.
Pentru început, se amestecă apa minerală cu uleiul, zahărul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat și praful de sare. Apoi, într-un bol mai mare se cerne făină și se adugă peste ea praful de copt, care trebuie încorporat ușor.
Citește și: Cu ce se leagă chiftelele de post. Trucul de aur al gospodinelor ca să rămână întregi și gustoase
Toarnă peste amestecul de lichide făina puțin câte puțin. Nu adăuga toată făina o dată și amestecă bine după fiecare adaos. La final, frământă aluatul preț de câteva minute până devine omogen, elastic și nelipicios.
Ulterior, învelește aluatul cu folie alimentară și pune-l la frigider pentru 1-2 ore. După ce s-ascurs acest timp, scoate aluatul din frigider și împarte-l în 5 bucăți. Întinde fiecare bucată cu sucitorul în foaie subțire, pe rotund.
Împarte roțita de aluat în 10 triunghiuri. Taie-o mai întâi pe jumătate, apoi fiecare jumătate în câte 5 triunghiuri. Adaugă în capătul lat bucățelele de rahat tăiate subțire și rulează spre vârful triunghiului.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt și așează cornulețele formate la distanță potrivită unele de celelalte, astfel încât să rămână loc pentru creștere.
Pune tava la cuptorul încălzit la 180 de grade și lasă cornulețele să se coacă preț de 20-25 de minute, până când se rumenesc ușor. Nu le lăsa foarte mult pentru că se pot arde foarte repede.
După ce scoți cornulețele din cuptor, cât încă sunt fierbinți, tăvălește-le prin zahăr vanilat. Lasă-le puțin să se răcească și le poți servi.
Poftă bună!