Rețeta secretă de sarmale a lui Florin Dumitrescu. Ingredientul special pe care îl adaugă pentru un plus de savoare

Rețeta secretă de sarmale a lui Florin Dumitrescu

Rețeta secretă de sarmale a lui Florin Dumitrescu. Sarmalele se numără printre preparatele-vedetă ale mesei de Sărăbători. Fiecare gospodină are propria rețetă, însă dacă vrei să îi impresionezi pe cei dragi cu cele mai bune sarmale, poți încercat rețeta specială a lui Florin Dumitrescu. Celebrul chef folosește un ingredient secret.

Rețeta secretă de sarmale a lui Florin Dumitrescu

Sarmalele sunt potrivite pentru orice ocazie, dar sunt consumate cu precădere de români în perioada Sărbătorilor. Acest preparat se poate găti în multe moduri, în funcție de zonă. Fiecare gospodar are rețeta proprie de sarmale, iar ingredientele secrete nu lipsesc.

Chef Florin Dumitrescu ne propune o rețetă în care ingredientul secret este nucșoara. Află când trebuie adăugat acesta.

Pentru început, iată ingredientele pentru sarmalele gătite de chef Florin Dumitrescu:

  • carne tocată
  • 1 linguriță nucșoară
  • 1 linguriță scortișoară măcinată
  • 300 ml vin roșu
  • 1 ceapă
  • varză murată
  • 500 gr bacon
  • 1 legătura mărar
  • unt

Mod de preparare

Ceapa tocată mărunt se călește în unt, iar peste se adaugă carnea tocată. Când începe să se părăjească, se adaugă vinul roșu și se lasă la fiert până când se gătește. Apoi se lasă la răcit.

După ce s-a răcit, se adaugă nucșoara, scorțișoara, mărarul tocat și se amestecă bine. Se adaugă sare și piper după gust.

Umplem apoi foile de varză cu această compoziție. Se așează sarmalele în vas, iar peste ele se pune baconul. Recipientul se acoperă cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul încins la 160 de grade Celsius sau se pune la foc mediu timp de o oră.

După ce sunt gata, sarmalele se pot servi ca atare sau cu sântână și ardei iute.

Cât timp rezistă sarmalele la frigider

Masa de sărbători a românilor este întoteauna îmbelșugată. Însă chiar dacă sunt puse la frigider, preparatele nu rezistă o veșnicie. De aceea, trebuie să fim atenți la cât de multă mâncare gătim, pentru a nu fi nevoiți ulterior să o aruncăm. Dacă preparatele sunt consumate dupa mai mult timp de la gătire, riscăm să ne alegem cu toxiifecții alimentare.

Sarmalele se numără și ele printre alimentele perisabile, chiar dacă sunt ținute la frigider. De aceea, este bine ca ele să nu fie consumate după mai mult de cinci zile de la gătire.

De asemenea, trebuie să ții cont că sarmalele odată încălzite, nu mai pot fi puse din nou la frigider. Încălzește doar câte mănânci la o masă, pentru a evita risipa.

Pentru a depozita corect sarmalele în frigider, alege o caserolă cu capac, care se închide etanș. În acest fel, eviți ca mirosul lor să inunde frigiderul și dispare și riscul ca anumite microorganisme să ajungă pe sarmale.

Citește și: „Ce e bine să faci cu varza murată înainte de a o folosi la sarmale. Greșeala banală care strică tot gustul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…