Ce e bine să faci cu varza murată înainte de a o folosi la sarmale. Gospodinele sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru sărbătoarea Nașterii Domnului. Bucatele tradiționale gătite cu multă dragoste vor umple mâine masa de Crăciun, iar printre vedetele culinare ale acestei sărbători se numără și sarmalele.
Marii bucătari au dezvăluit câteva trucuri pentru preapararea acestora. Iată ce este bine să faci cu varza murată înainte de a o folosi la sarmale. Cu ajutorul acestui truc nu riști să mai strici preparatul.
Nu există sărbătoare la români fără sarmale pe masă. Preparatul extrem de popular poate fi făcut atât cu frunze de viță cât și cu varză, iar rețetele sunt diverse. Dacă ne referim la sarmalele făcute cu varză murată, acest preparat necesită o atenție deosebită. Mai ales în ceea ce privește varza scoasă din butoi.
Bucătarii cu experiență pun în practică anumite trucuri, pentru ca preparatul lor să iasă delicios.
Unul dintre ele constă în faptul că varza murată trebuie pusă în apă rece, după ce o scoți din butoi, înainte de a fi folosită la sarmale. Dacă nu faci acest lucru, riști ca preparatele tale să iasă mult prea sărate și să nu mai poată fi consumate.
Mai mult, bucătarii recomandă să nu folosim partea din mijloc a verzei petru împachetarea sarmalelor. Este recomandat ca aceasta să fie tocată și pusă în oala cu sarmale.
Varza din mijloc se rupe destul de ușor și riscăm ca întreaga compoziție de sarmale să iasă în oală. Și cu siguranță nicio gospodină nu își dorește acest lucru, mai ales când vine vorba de masa de Crăciun.
Citește și: „Cum se împăturesc sarmalele corect. De acum încolo doar așa le vei pregăti, metoda simplă”
Există însă și alte recomandări din partea bucătarilor cu experiență. Una dintre ele se referă la timpul de fierbere al sarlmalelor.
După ce au fost așezate în oala metalică sau de ceramică, sarmalele se pun la fiert, fie direct pe foc, fie la cuptor. În ambele cazuri, focul trebuie să fie domol, iar sarmalele să fie acoperite cu un capac.
Fierberea sarmalelor durează aproximativ 1,5 – 2 ore, calculate de la momentul în care acestea au început să fiarbă. După ce s-a scurs acest timp, sarmalele sunt gata de servit. Le poți servi cu smântână, ardei iute sau ca atare.
Pofetă bună!
Te-ar putea interesa și: „Pune neapărat asta deasupra sarmalelor pentru un gust senzațional. Vor mult mai gustoase, trucul te va cuceri”