Rețeta specială de paste a lui Chef Sorin Bontea. Ce face cu apa fiartă, schimbă tot gustul preparatului

Trucul lui Chef Sorin Bontea pentru cele mai delicioase paste!
Rețeta specială de paste a lui Chef Sorin Bontea. Ce face cu apa fiartă, schimbă tot gustul preparatului

Aproape că nu există persoană care să nu iubească pastele. Originare din Italia, ele i-au cucerit rapid pe români și nu numai. Însă, nu este deloc simplu să le pregătești ca la carte. Ca orice preparat care se respectă, și acesta are secretele sale. Vrei să pregătești cele mai delicioase paste? Ei bine, dacă da, urmează sfaturile lui Chef Sorin Bontea. Papilele tale gustative vor fi în al nouălea cer!

Cum prepară Chef Sorin Bontea cele mai delicioase paste

Pastele au apărut pentru prima oară în Italia, dar ulterior au ajuns în toate colțurile lumii. Acum, sunt extrem de îndrăgite și aproape că nu există restaurant care să nu le aibă în meniu. Însă, vestea bună este că le poți prepara și acasă.

În rândurile de mai jos, noi îți vom prezenta rețeta specială de paste a lui Sorin Bontea, unul dintre cei mai apreciați chefi de la noi din țară. Iată ce ingrediente folosește fostul jurat de la Chefi la Cuțite și care sunt pașii pe care acesta îi urmează pentru ca îndrăgitul preparat să iasă perfect.

Rețetă de paste de la Chef Sorin Bontea

Fără doar și poate, această rețetă de paste de la Chef Sorin Bontea te va convinge să te apuci cât mai rapid de gătit. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a te apuca de treabă, dar și care este trucul secret la care apelează fosta vedetă de la Antena 1.

Ingrediente

  • 200 de grame de paste
  • o lingură de ulei de măsline
  • 150 de grame de pancetta
  • 80 de grame de parmezan
  • patru gălbenușuri
  • sare
  • piper

Citește și Cât timp se fierb pastele în funcție de preparat. Sfaturi esențiale pentru un rezultat excepțional!

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se pun pastele la fiert, respectându-se indicațiile de pe ambalaj. Ulterior, apa fiartă nu se aruncă, ci se păstrează. Acum, se ia o tigaie, se adaugă ulei de măsline în ea și se pune la încins.

Se taie baconul în cubulețe mici și se adaugă în tigaie, iar deasupra se toarnă un polonic și jumătate din apa în care au fiert pastele și se mai lasă puțin pe foc. Între timp, se iau cele patru gălbenușuri și se amestecă cu parmezan.

De asemenea, acestea se potrivesc cu sare și piper, după gust. După aceea, pastele fierte se adaugă în tigaie. Deasupra lor se mai pune un pic de apă fiartă de la paste, dar și puțin piper.

Se lasă pe foc circa un minut. Ulterior, pastele se amestecă cu gălbenușurile și parmezanul. Acum, preparatul este gata. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și De ce să nu pui niciodată apă rece peste pastele fierte. Greșeala pe care o fac toate gospodinele!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *