Pastele sunt unele dintre cele mai versatile alimente. Se găsesc într-o gamă variată de forme și pot fi savurate alături de o mulțime de sosuri delicioase. În funcție de rețetă și de tipul lor, pastele au un timp de gătire diferit. Cât timp se fierb pastele în funcție de preparat și ce să faci pentru a obține întotdeauna un rezultat perfect.
Atunci când vrei să prepari o masă rapidă, delicioasă și sățioasă, pastele te scot din încurcătură. Preparatele pe bază de paste se bucură de popularitate peste tot în lume, iar pentru a ieși ca la carte, trebuie să ții cont de anumite detalii. Pentru a fierbe pastele, ai nevoie doar de apă și de sare. Nu se pune ulei în apa în care fierb pastele.
La 100 de grame de paste, folosește un litru de apă și o linguriță rasă de sare. Pastele au nevoie de apă suficientă pentru a fierbe cum trebuie. În acest fel, nu se vor lipi nici între ele, nici de vas atunci când le gătești. Ține cont de timpul de fierbere indicat pe pachet.
Umidificatoarele au devenit aparate obișnuite în multe locuințe, mai ales în lunile reci, când aerul uscat poate provoca iritații ale căilor respiratorii și disconfort general.…
Colanții sunt printre cele mai purtate piese vestimentare, fiind folosiți la sport, acasă sau la birou. Sunt confortabili, flexibili și ușor de combinat, dar mulți…
Pastele se pun la fiert când apa clocotește
Cât timp se fierb pastele în funcție de preparat
În ceea ce privește timpul de gătire, acesta este indicat pe fiecare pachet de paste. În funcție de formă și dimensiune, acestea pot avea nevoie de mai mult sau de mai puțin timp pentru a fi gătite. În general, pastele se fierb 8 minute, pentru acel rezultat al dente. Dacă vrei ca pastele să fie mai moi, lasă-le în plus 1-2 minute față de timpul de fierbere indicat pe pachet.
Dacă faci paste simple, cu sos pesto, de exemplu, le vei fierbe în apă cu sare cât scrie pe ambalaj. Dacă faci paste cu sosuri, cum ar fi carbonara, bolognese sau alte rețete, este ideal să fierbi pastele și în sos 1-2 minute. În acest fel, ele vor absorbi sosul și aromele se vor combina perfect.
Altfel spus, dacă faci sosul separat, fierbe pastele 6 minute în apă cu sare, după care transferă-le în sos și mai fierbe-le împreună cu acesta pentru încă 2 minute.
Folosește apă și sare din belșug: un litru de apă la fiecare 100 de grame de paste crude și o linguriță de sare.
Pune pastele când apa a dat în clocot. Nu adăuga pastele de la început sau când apa nu a ajuns la punctul de fierbere. Aceasta trebuie să fie clocotită în momentul în care pui pastele.
Nu pune ulei în apă. Acesta este inutil, pastele au nevoie doar de apă și sare pentru a fierbe cum trebuie.
Nu arunca apa de la paste! Cea mai bună bază pentru sosul de paste este chiar apa în care acestea fierb. De asemenea, poți păstra câteva polonice de apă fiartă pentru a o folosi în cazul în care sosul se îngroașă sau pastele ies prea uscate.
Amestecă după ce ai pus pastele. Chiar dacă folosești un vas destul de încăpător și apă suficientă, pastele se pot lipi dacă nu amesteci în vas. În primele minute de fierbere, asigură-te că amesteci în oală, pentru a evita acest lucru.
Respectă pe cât posibil timpii de gătire. După ce pastele au fiert cât scrie pe ambalaj, gustă-le și vezi dacă îți plac așa sau este nevoie să le mai lași un minut în plus, pentru a fi mai moi.
Folosește paste proaspete de câte ori ai ocazia. Le poți face acasă sau le poți cumpăra din supermarket, de la frigider. Acestea fierb mai repede decât pastele uscate și sunt mai gustoase.
Nu ține pastele fierte prea mult timp. După ce pastele au fiert, ele trebuie scurse de apă și folosite imediat. Dacă le lași în apa în care au fiert, o vor absorbi și se vor înmuia, iar dacă le scurgi și nu le folosești imediat, se vor usca și nu vor mai fi bune.